• home
 • video
 • pas verschenen

  Domper voor Van der Poel: hij valt in Nove Mesto in kansrijke positie

  1 onoplettendheid betaalt Mathieu van der Poel meteen cash.

  Mathieu van der Poel heeft de finish niet gehaald in de WB-cross van Nove Mesto. Hij was onderweg met wereldkampioen Schurter toen hij een boomstronk verkeerd inschatte en over de kop ging. Hij reed nog even voort, maar gooide snel toch de handdoek. Schurter won uiteindelijk, maar wel pas na een fotofinish.

  Door zijn goeie prestaties in de vorige Wereldbekers én door zijn zege in de short cross van vrijdag mocht Mathieu van der Poel in de leiderstrui van de Wereldbeker starten. Zijn doel was om eindelijk eens helemaal bovenaan te kunnen staan op het podium. De start was veelbelovend.

   

  Van der Poel ging er al in de eerste ronde met wereldkampioen Nino Schurter vandoor. Lars Förster kon zijn karretje aansluiten. Halfweg koers vond Schurter het moment rijp om de druk op te voeren. Van der Poel zat tegen zijn limiet en maakte een foutje. Hij viel op zijn pols, waarin hij eerder al een botje brak, en gaf op.

   

  Vooraan kregen Schurter en Förster het gezelschap van Maxime Marotte en Anton Cooper. Die laatste was de enige die zich in het wiel van de Zwitserse heerser kon vastbijten. Voor de zege moest er een fotofinish aan te pas komen. Schurter was net iets eerder binnen dan de Nieuw-Zeelander. Jens Schuermans was op de 17e plaats de beste Belg.

  Uitslag Nove Mesto

  1. Nino Schurter (Zwi)
  2. Anton Cooper (NZe)
  3. Lars Förster (Zwi)
  4. Manuel Fumic (Dui)
  9. Jaroslav Kulhavy (Tsj)
  17. Jens Schuermans

  Githa Michiels 7e bij de vrouwen

  Githa Michiels deed het bij de vrouwen uitstekend met een 7e plaats, op 2'29" van de Deense winnares Annika Langvad. Die was in de sprint net iets sneller dan de Zwitserse Jolanda Neff. Pauline Ferrand-Prévot, ook bekend van in het veld en op de weg, eindigde als derde.

  1. Annika Langvad (Den) - 1u20'37"
  2. Jolanda Neff (Zwi) op 1"
  3. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) - 47"
  4. Emily Batty (Can) - 1'04"
  5. Maja Wloszczowska (Pol) - 2'26"
  6. Gunn-Rita Dahle (Noo) - 2'44"
  7. Githa Michiels - 2'59"