• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgium's Got Talent: Derwael en Kuavita kronen zich tot Belgisch turnkampioen

  Nina Derwael verbetert haar persoonlijk record aan de brug.

  Europees kampioene Nina Derwael heeft in Izegem het Belgisch kampioenschap turnen gewonnen. Bij de mannen was Noah Kuavita de sterkste. Hij klopte Jimmy Verbaeys, met wie hij deze week nog in de finale van Belgium's Got Talent stond.

  Eerste Belgische titel voor Derwael

  Bij de vrouwen verzamelde Nina Derwael (Sta Paraat Hasselt) 53.050 punten. Daarmee verwees ze Axelle Klinckaert (GymMax - 51.000) en Senna Deriks (Gymgroep A.S - 49.550) naar de ereplaatsen.

   

  Voor Derwael is het de eerste nationale titel bij de senioren. Drie jaar geleden was ze nog de beste bij de juniores.

   

  Aan de brug met ongelijke leggers, het toestel waarop ze Europees kampioene is en op het WK brons veroverde, verbeterde Derwael met 15.350 punten haar persoonlijk record.

   

  Titelverdedigster Rune Hermans (Gym Haacht) deed niet mee voor de eerste plaats. Zij kwam om gezondheidsredenen enkel aan brug en balk in actie.

   

  Van Belgium's Got Talent naar Belgische titel

  Bij de mannen lost Noah Kuavita (Silok Deurne) Daan Kennis (Gym Mol) als Belgisch kampioen af. De 18-jarige gymnast bleef met 82.650 punten Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport - 81.150) en Maxime Gentges (FfG - 80.800) voor.

   

  Kuavita en Verbaeys kent u misschien ook uit het VTM-programma Belgium's Got Talent. Daarin schopten ze het tot in de finale.

  Ook olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) nam deel aan het BK. Hij verbeterde zijn persoonlijk record aan de ringen (14.950 punten).