Ga naar de inhoud

Ook bij de vrouwen gaat Beker van België naar Standard

 za 26 mei 2018 16:58
De Genkse vrouwen hebben geen wraak kunnen nemen voor de mannen in de bekerfinale. De speelsters van Standard trokken aan het langste eind met 0-2 en zo verdwijnt er dit seizoen nog een tweede Beker van België in de Luikse prijzenkast.

De vrouwen van Genk en Standard kruisten de degens op neutraal terrein: Eupen. Maar ook in de Oostkantons was er geen ontsnappen aan de loden hitte.

Genk was het snelst warmgedraaid in de bekerfinale, maar de grootste kansen waren voor Standard. Lola Wajnblum miste oog in oog met doelvrouw Coenen een opgelegde kans, ook Petry en Gelders konden voor de pauze niet scoren.

Standard kwam scherp uit de kleedkamers. Wajnblum lokte een strafschop uit, Gelders liet deze kans niet liggen en zette de Luikenaars op weg naar de trofee.

Genk vocht nog voor wat het waard was, maar invalster Sanne Schoenmakers nam met de 0-2 alle hoop weg. Ook bij de vrouwen gaat de Beker van België dus naar Luik.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto's: