• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin aan vooravond Roland Garros: "Haal weer mijn beste niveau"

  David Goffin: "Start met een pak vertrouwen aan Roland Garros."

  0 / 0
  David Goffin (ATP-9) is de enige Belgische man op de hoofdtabel van Roland Garros. Onze landgenoot is opnieuw in topvorm en kijkt uit naar de start van het toernooi. "Ik voel me goed op gravel en heb een goede voorbereiding gehad."

  "Ik start hier met een pak vertrouwen"

  Na een matige seizoensstart met een vroege uitschakeling op de Australian Open en een oogblessure die hem aan de kant hield, is Goffin klaar om lang mee te gaan op Roland Garros. Zijn voorbereiding was naar eigen zeggen heel goed.

  "Sinds het begin van het jaar was het wat moeilijk. Maar toen ik op gravel kon beginnen na een goede fysieke voorbereiding, hoopte ik zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Vanaf mijn eerste graveltoernooi in Monte Carlo is dat ook gelukt."

  "Ik ben dus heel tevreden dat ik opnieuw mijn beste niveau haal. Ik speelde hoe langer hoe beter en daardoor start ik hier met een pak vertrouwen. Ik voel me goed op gravel en met een goede voorbereiding gaat het altijd beter. Ik ben voluit kunnen gaan in de voorbereidingswedstrijden."

  Goffin speelt in de eerste ronde tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-44), die hij in Madrid nog versloeg. "De eerste wedstrijd is altijd moeilijk. Ik ken mijn tegenstander goed en het is een man met veel ervaring."

  "Ik heb hem al verslagen niet lang geleden en dat wil zeggen dat het nu opnieuw kan. Hij speelt goed op gravel en heeft een goede service. Ik zal het hoofd koel moeten houden en hem niet in de wedstrijd laten komen.”

  "Denk niet meer aan mijn val van vorig jaar"

  Goffin kwam in Parijs nog nooit verder dan de kwartfinales. Wat is nu het doel? "Ik ga proberen zo ver mogelijk mee te gaan. Het is een heel zwaar toernooi. Ik moet proberen zoveel mogelijk te winnen en sereen en kalm te blijven. Dan zien we wel hoe ver ik kan komen."

  Rafael Nadal, de nummer 1 van de wereld, is ook voor Goffin de grote favoriet. "Door zijn blessure in het begin van het seizoen is hij nog heel fris. Hij is hier met veel vertrouwen en komt duidelijk voor die 11e titel. Hij zal opnieuw moeilijk te verslaan zijn."

  Vorig seizoen kwam Goffin zwaar ten val op Court Suzanne-Lenglen, waardoor hij lang sukkelde met een voetblessure. Denkt hij nog vaak aan die val? "Neen. Eigenlijk niet. Het was een ongelukje en dat hoort erbij. Ik heb nergens meer last van."

  De babbel van Inge Van Meensel met David Goffin: