• home
 • video
 • pas verschenen

  België krijgt extra ticket voor CL volleybal, Aalst profiteert

  Maaseik is als landskampioen zeker van de CL-groepsfase.

  De goeie prestaties van Roeselare en Maaseik in Europa hebben België geen windeieren gelegd. De Europese volleybalbond beloont ons land dan ook met een 3e ticket voor de Champions League.

  In het verleden hield de Europese bond bij het bepalen van de CL-tickets enkel rekening met het best scorende team per land, gerekend over de voorbije drie jaren.

  Ondanks het feit dat zowel Roeselare als Maaseik beiden steeds een mooi CL-parcours aflegden, kon dus maar één team punten scoren voor de ranking.

  Dat is nu gewijzigd: alle prestaties van alle teams worden nu in rekening gebracht. Hierdoor heeft België nu recht op drie tickets: twee voor een rechtstreekse plaats in de poules, één voor een plaats in de voorronde(s).

  Concreet betekent dit dat Lindemans Aalst zich mag opmaken voor de voorrondes van het kampioenenbal. Daarin zijn twee tickets voor de groepsfase te verdienen.

  Kans om groepsfase te overleven is kleiner

  De CEV had ook nog wijzigingen in petto voor de eindronde van de Champions League. Na de groepsfase, nog altijd in vijf poules van vier teams, volgt geen PO 12, PO 6 en Final 4 meer.

  Uit de groepsronde zullen nog slechts acht teams (vijf groepswinnaars en drie beste tweedes) doorstoten naar de kwartfinales. De winnaars daarvan gaan naar de have finales, waarin uitgevochten wordt wie de grote finale zal spelen.

  De kans dat een Belgisch team de groepsfase overleeft wordt zo een flink stuk kleiner. Tot vorig seizoen gingen 12 teams door, de komende jaargang nog slechts 8.