• home
 • video
 • pas verschenen

  Artuur Peters verovert zilver op WB kajak in Duisburg

  Artuur Peters is nog maar 21 jaar.

  Artuur Peters zet zijn weg naar de kajaktop gestaag voort. Op de WB in Duisburg kon hij zich op de 1.000m mengen met de kleppers. Hij klopte de wereldkampioen en werd 2e.

  Op papier leek Artuur Peters weinig kans te maken op een medaille, want met Rendschmidt (olympisch kampioen), Liebsher (wereldkampioen), Dostal (zilver in Rio) en Poulsen (3-voudig wereldkampioen) was het deelnemersveld in de finale impressionant.

  Peters ging voorzichtig van start en kwam na een kwart van de race pas als 5e door. Maar met een tussensprint rukte hij halverwege op naar de leiding.

  Peters, de op 1 na jongste deelnemer, leek op weg naar het goud, tot hij de dupe werd van een verbeten duel tussen de 2 Duitsers. Rendschmidt ging onze landgenoot op de valreep nog voorbij.

  Ook zus Hermien pakt medaille

  Hermien Peters, de zus van Artuur, veroverde later op de dag samen met Lize Broekx brons in de K2 500 meter. Een Nieuw-Zeelands en Frans duo waren buiten schot, maar de Belgische kajak hield knap de Polen af in de strijd om de laatste medaille.