• home
 • video
 • pas verschenen

  Yates na inzinking: "Ik voel me al uitgeput sinds de tijdrit"

  Simon Yates kreeg een lel van bijna 39 minuten.

  Ex-roze trui Simon Yates (Mitchelton-Scott) kreeg vandaag bijna 39 minuten aangesmeerd van de oppermachtige Chris Froome. "Chris zal morgen wel pijn hebben", voorspelt Yates, die in het klassement naar de 18e plaats tuimelde.

  Yates: "Of ik deze klop voelde aankomen? Ja en neen"

  Toen Team Sky er het zweepje oplegde op de Finestre moest roze trui Simon Yates als eerste de rol lossen van de favorieten. De Brit druppelde uiteindelijk binnen op 38 minuten en 51 seconden van de ongenaakbare Chris Froome.

  "Of ik deze klop voelde aankomen? Ja en neen. Ik ben al uitgeput sinds de tijdrit (waar Yates het tijdverlies op Dumoulin nog knap beperkte). Voor mij was het geen verrassing dat ik er vandaag door zou zakken."

  En zo komt er na 2 weken een einde aan het roze sprookje van Simon Yates. "Ik heb genoten van de voorbije weken. Ik kom terug naar de Giro om te winnen."

  Over zijn landgenoot Froome zei Yates het volgende: "Chris heeft een enorme prestatie neergezet vandaag. Ik denk dat hij de roze trui wel zal vasthouden, maar hij zal morgen wel pijn hebben van de inspanning die hij vandaag geleverd heeft."