• home
 • video
 • pas verschenen

  Wullaert baalt 2 keer: "Had verwacht dat ik had mogen starten"

  Wullaert (groen) viel in bij de rust tegen Lyon.

  Geen opperste Europese bekroning voor Tessa Wullaert. De Red Flame verloor met Wolfsburg de Champions League-finale tegen Lyon. Na verlengingen werd het 4-1, ze viel zelf in bij de rust. "Lyon is beginnen te scoren toen we met 10 tegen 11 vielen", vertelde Wullaert aan Sporza.

  Alle doelpunten in Kiev gisteravond vielen in de verlengingen. "Tot de 90e minuut was de match redelijk in evenwicht. Lyon had misschien iets meer balbezit, maar qua kansen konden we ze wel evenaren."

  "We kwamen toen 0-1 voor, maar vielen plots ook met zijn tienen. En dan weet je dat je nog 25 minuten verlengingen moet spelen. En je weet ook dat je zaterdag al 120 minuten in de beker hebt gespeeld."

  "Daar zat toch wel het probleem. De laatste 3 weken hebben we 6 wedstrijden gehad. Het is geen excuus, maar ik denk dat de finale voor ons op een slecht moment kwam. Zeker naar het einde toe zag je de vermoeidheid."

  "Graag verlengingen met 11 tegen 11"

  Lyon profiteerde optimaal van het overtal: "Het is technisch sterk en speelde het goed uit. Maar ik denk ergens dat we nog meer weerwerk hadden kunnen bieden. Ik had graag de verlengingen met 11 tegen 11 gespeeld."

  Popp kreeg rood in de 6e minuut van de verlenging. 7 minuten later stond het 3-1. "Popp is een centrale middenveldster. Een van onze spitsen moest een positie zakken en dan was het voor onze spits moeilijk om nog iets te kunnen doen. We hebben ons best gedaan, maar het heeft niet mogen zijn."

  "Hadden gevoel dat dit ons seizoen was"

  Lyon won de Champions League voor het derde jaar op een rij. Het verlies valt Wullaert moeilijk te verteren. "Ik vind dat Lyon toch geluk gehad heeft. Ze hebben de finale 2 keer met penalty's gewonnen en nu is die rode kaart toch ook een meevaller voor hen. Het is zuur om zo te verliezen. De 4-1 is overdreven."

  De sfeer is bedrukt bij Wolfsburg, dat na de Duitse titel en beker graag de treble had vervolledigd. "Het zal nog even nazinderen. We hadden echt het gevoel dat het ons seizoen was. We waren echt heel sterk. Maar er waren te veel wedstrijden op een korte tijd. Bij de rust moest er nog iemand af omdat ze last had van zaterdag."

  Wullaert: "Had gedacht te mogen starten"

  Wullaert viel in bij de rust. Hoe schatte ze haar eigen prestatie in? "Ik kreeg het maar 2 minuten voor ik moest invallen te horen, dus ik had niet heel hard opgewarmd. Ik trapte dus meteen op mijn adem."

  "In het begin heb ik nog iets kunnen doen: een paar dribbels en doorsteekballen. Maar daarna ben ik een beetje mee verdronken met de ploeg. Zeker toen we met zijn tienen vielen was het achter de feiten aanlopen en vooral verdedigen. Het was niet superleuk, maar meer kon je niet doen."

  Ze baalde ook omdat ze niet in de basis stond. "Ik had verwacht dat ik ging starten. Zeker omdat ik zaterdag niet aan spelen toegekomen ben. In de laatste 4 matchen waarin ik gestart ben, had ik me toch getoond met 1 doelpunt en 5 assists. Het is zeker niet dat ik in slechte vorm ben. Ik ken de reden niet en ga die ook niet meer vragen. Ik mocht nu invallen omdat iemand anders last had van haar been."

  Wullaert had zich haar afscheid aan Wolfsburg - ze gaat wellicht naar Engeland - anders voorgesteld. "Nu ben ik ontgoocheld, maar volgende week zal ik trots zijn dat we weer de titel en beker wonnen. Het waren 3 vruchtbare jaren."

  Er volgen nu nog 2 competitieduels en een match met de Red Flames. Tot 18 juni is ze bij Wolfsburg, daarna reist ze naar Engeland en zal ze haar toekomst bekendmaken.