• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Houston draait rollen om tegen Golden State

  Houston won de laatste 2 wedstrijden.

  Regerend NBA-kampioen Golden State Warriors heeft de 5e match in de finale van de Western Conference verloren: 98-94. De Houston Rockets leiden na een spannend duel met 3-2 en hebben nog 1 zege nodig voor de grote finale.

  Met Chris Paul en James Harden die in het begin maar moeilijk uit de verf kwamen, nam Eric Gordon de thuisploeg op sleeptouw: met 24 punten, waaronder 3 driepunters, was hij de topschutter met dienst.

  De Rockets liepen weg in het eerste kwart (19-8), maar lieten de Warriors in de match komen (45-45). Na de rust kwamen de beide teams om beurten op kop, al werd hun voorsprong nooit groter dan 6 punten.

  Zo was het slot razend spannend. Bij 96-94 op 2 seconden van het einde verloor bezoeker Draymond Green een dure bal. "Dat gebeurt", onderging hij het moment.

  Golden State mist Iguodala, Houston Paul?

  De Warriors kunnen hun reeks van 3 NBA-finales op een rij ten einde zien komen, als ze zaterdag thuis verliezen of maandag in Houston. Maar ze geloven er nog in: "We hebben genoeg talent om de 6e match te winnen. We weten wat ons te doen staat", zegt sterspeler Stephen Curry, die 22 punten maakte, maar die ook niet zo aanwezig is als in de vorige play-offs.

  Coach Steve Kerr ziet het ook nog zitten: "Wat ik zag, beviel me, vooral defensief. We hadden deze match kunnen winnen, net als de vorige."

  Golden State verloor 2 keer op een rij, niet toevallig nadat Andre Iguodala vorige zondag met een knieblessure uitgevallen was. Al kan een blessure ook roet in het eten gooien bij de Rockets: Chris Paul moest in de slotminuut het terrein verlaten met een hamstringletsel. Het is nog maar de vraag of hij fit raakt. Zijn 20 punten, 7 rebounds en 6 assists waren in Game 5 alvast doorslaggevend.

  De spannende slotminuten:

  James "The Beard" Harden was on fire:

  Statistieken:

  Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd:

  Zanger Justin Timberlake meets American football-speler JJ Watt: