• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck over Champions League-finale: "Ervaring kan doorslag geven"

  Wint Real voor de derde keer op een rij de Champions League?

  Wesley Sonck analyseerde voor Proximus TV meerdere Champions League-wedstrijden van Real Madrid en Liverpool. Hoe schat hij de Champions League-finale in Kiev in? "Real is het gewend om met deze groep finales te spelen en te winnen."

  "Het is altijd leuk om Liverpool bezig te zien"

  Iedere voetballiefhebber hoopt op een boeiende en open finale. Is dat scenario realistisch? "Je zou denken van wel", vertelt Wesley Sonck aan Sporza.

  "Liverpool brengt altijd spektakel. Hun spel is aangenaam. Ze spelen altijd aanvallend voetbal en daar ligt hun grootste kwaliteit. In elke wedstrijd krijgen ze kansen en scoren ze. Het is altijd leuk om hen bezig te zien."

  Ook Real scoort vlot. Ligt de sleutel dan in het defensieve compartiment? "Op dat vlak schat ik Real toch wat hoger in. Ze hebben veel meer ervaring en dat kan de doorslag geven. Ze zijn het ook gewend om met deze groep finales te spelen en te winnen."

  "Real zal Liverpool zijn spel niet laten spelen"

  Real Madrid staat weer in de finale, maar voetbalde niet altijd wervelend. Goed spelen lijkt dus geen must voor Real om toch aan het langste eind te trekken.

  "Dat is de kwaliteit van die ploeg", vindt Wesley Sonck. "Het was niet altijd aangenaam om te zien, maar Ronaldo was dit seizoen outstanding in de Champions League en trok hen vaak over de streep. Als hij in de finale twee kansen krijgt, dat zit er zeker eentje binnen. Dat is hun dodelijke wapen."

  Bij Real Madrid lijkt er ook weinig twijfel dat een drie op een rij mogelijk is. "Maar onderschat Liverpool niet. Ook na het vertrek van Coutinho hadden ze nog voldoende kwaliteit, snelheid en sluwheid. Ik ben heel benieuwd, want Real zal Liverpool zijn spel niet laten spelen."