• home
 • video
 • pas verschenen

  Mané stuurt 300 Liverpool-shirts naar geboortedorp voor CL-finale

  Mané's familie woont in Bambali, een dorpje van 2.000 inwoners in Senegal.

  Sadio Mané wil dat de 2.000 dorpsgenoten van zijn thuisdorpje Bambali in Senegal de finale van de Champions League in stijl kunnen volgen. De spits van Liverpool stuurde hen 300 shirts op. Zaterdag speelt Liverpool tegen Real Madrid in Kiev.

  De familie van Mané woont nog altijd in het dorpje Bambali. Er wordt verwacht dat het gewone leven daar zaterdag stilvalt om te supporteren voor hun lokale held.

  De 26-jarige aanvaller probeert Liverpool een zesde Europese beker te bezorgen. Real Madrid is op zoek naar zijn 13e grote beker. Bij die plechtige gelegenheid kleurt Mané zijn thuisdorp rood.

  "Er wonen 2.000 mensen in het dorp. Ik kocht 300 Liverpool-truitjes en stuurde ze op zodat de supporters ze kunnen dragen wanneer ze naar de finale kijken", vertelde de Afrikaan in de Britse media.

  "Hopelijk met medaille naar huis na WK"

  Mané wordt niet meer in Senegal verwacht tot hij terug is van de Wereldbeker in Rusland, waar het Afrikaanse land voor de tweede keer op het wereldtoernooi aanwezig is. Senegal zit in een groep met Polen, Colombia en Japan.

  De spits hoopt dat hij zijn thuisfans in juli kan plezieren voor hun onvoorwaardelijke steun: "Niemand in het dorp zal zaterdag werken. Pas na het WK zal ik naar huis terugkeren en dan kan ik hopelijk iedereen een medaille tonen."