• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "2 coaches die niets van tactiek kennen in finale? Grappig"

  Voor Jürgen Klopp is het de tweede CL-finale.

  0 / 0
  Morgen spelen Liverpool en Real Madrid de finale van de Champions League. Jürgen Klopp heeft op de persconferentie vooruitgeblikt op de wedstrijd. De Duitser had vooral lovende woorden voor zijn concurrent aan de overkant: Zinedine Zidane. "Hij is briljant."

  "Finale blijft een voetbalwedstrijd en niet meer dan dat"

  Voor Jürgen Klopp is de finale in Kiev de tweede Champions League-finale. Aan de vorige eindstrijd hield hij geen al te beste herinneringen over. In 2013 verloor De Duitser met Dortmund van Bayern München (1-2).

  "Ik vond het toen allemaal veel spannender dan nu", zegt Klopp op de vooravond van de finale. "We speelden die dag heel sterk en na de wedstrijd wist ik dat ik nog eens zo'n finale wilde meemaken. Het is en blijft een unieke ervaring. Ik ben dan ook blij dat ik hier opnieuw mag zijn."

  "Prijzen pakken zit in het DNA van deze club. Real Madrid heeft misschien meer ervaring dan wij, maar volgens mij maakt dat niet heel veel uit. Ik denk dat mijn spelers wel wat zenuwachtig zijn, maar het blijft een voetbalwedstrijd en niet meer dan dat."

  Volgens Klopp is Real favoriet. "Ik wil onze selectie niet vergelijken met die van Real Madrid. Geen enkele ploeg in de wereld heeft zoveel kwaliteit. Niet alleen tussen de lijnen hebben ze de beste spelers, ook hun bank is wereldklasse."

  "Zidane is briljant. Dat was hij als speler ook."

  Klopp had op zijn persbabbel niets dan lovende woorden voor Zinedine Zidane, zijn collega bij Real. "Hij is al zijn hele leven een vechter geweest. Dat moet ook als je in Marseille opgegroeid bent en de carrière hebt uitgebouwd die hij heeft gehad."

  "Hij is één van de vijf beste spelers uit de geschiedenis. Ik ben al langer coach van Liverpool dan hij in het vak zit en toch kan hij al voor de derde keer na elkaar de Champions League winnen. Dat is nog nooit gebeurd. Of hij is briljant, of hij heeft geluk gehad en een deal gesloten met iemand. Ik denk dat hij briljant is. Dat was hij als speler ook."

  Wat zijn de sterktes van het Real van Zidane? "Ik zag zijn team vaak aan het werk dit seizoen. Ze spelen fantastisch voetbal. Het is georganiseerd wanneer het georganiseerd moet zijn en het is chaotisch wanneer het chaotisch moet zijn. Met al die spelers op wereldniveau is dat de perfecte tactiek."

  "Veel mensen denken dat Zidane - net als ik trouwens - niets van voetbal en tactiek kent. Dat vind ik grappig. Twee coaches in de finale die niets van tactiek kennen? Wat zou dat over het spelletje zeggen?!"