• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters is tijdens Roland Garros analiste voor Eurosport

  Kim Clijsters gaat in Parijs matchen analyseren.

  Eurosport heeft voor zijn uitzendingen op Roland Garros een grote vis aan de haak geslagen. Kim Clijsters zal voor de sportzender wedstrijden analyseren.

  Eurosport draait op Roland Garros weer alle kraantjes open. Het tv-kanaal zendt de wedstrijden niet alleen live uit, er is ook plaats en tijd voor analyses.

  De zender schakelt daar elke keer grote namen voor in, zoals Boris Becker, Henri Leconte, Marion Bartoli, Conchita Martinez en Greg Rusedski. Nieuw in dat team van experts is Kim Clijsters.

  "Ik kijk ernaar uit om voor Eurosport te werken", zegt Clijsters. "Ik heb zelf twee finales gespeeld in Parijs en wil in die optiek uitleggen wat je moet doen om succes te boeken op het Franse gravel."

  "Niks kan tippen aan zelf spelen, maar dit is ongetwijfeld het op een na beste. Ik verheug me ook op de samenwerking met John McEnroe (die in ludieke filmpjes zal opdraven als de zelfbenoemde Commissioner of Tennis), Chris Evert en Mats Wilander." 

  Ook live op alle Sporza-kanalen

  Roland Garros kunt u dit jaar ook opnieuw op Eén bekijken. De live-uitzendingen gaan van start om 13.30u, na het middagjournaal. Als er 's ochtends al Belgen spelen op een "gecoverde" court, dan kunt u die wedstrijd ook rechtstreeks bekijken. 

  Ook op Radio 1 en op sporza.be blijft u op de hoogte van het laatste nieuws uit Parijs. Op sporza.be kunt u het scoreverloop van álle partijen spel per spel volgen.

  Facebook-post van Sporza-commentator Gert Gommé: