• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivanka Trump neemt het op voor Serena: "Geen reekshoofd? Belachelijk"

  De presidentsdochter vindt Serena Williams de beste atlete aller tijden.

  Zo vader, zo dochter: Ivanka Trump durft ook al eens te tweeten. Gisteravond nam de presidentsdochter het op voor Serena Williams: "Niemand zou voor haar beroep gestraft mogen worden omdat ze een kind kreeg." De voormalige nummer 1 van de wereld is geen reekshoofd op Roland Garros.

  Het was al een paar dagen bekend. Serena Williams, die in Parijs haar grandslamrentree maakt nadat ze in september vorig jaar het leven had geschonken aan een dochter, was geen reekshoofd.

  Op het moment van haar moederbreak was Williams de nummer 1 van de wereld. Na nog maar 2 toernooien dit voorjaar, Indian Wells en Miami, die bovendien niet zo vlot verliepen qua resultaat, staat ze nu pas 453e.

  De WTA heeft een regel waarbij een speelster met een beschermde ranking een grandslamtoernooi kan aanvatten, maar het is aan de organisatoren om die toe te staan. En de Franse tennisbond besliste de gewone WTA-ranking te volgen.

  Trump: "Niemand mag professioneel gestraft worden voor geboorte"

  Heel wat tennisliefhebbers - en ook collega's als Maria Sjarapova en Simona Halep - vinden het onrechtvaardig dat de 23-voudige grandslamwinnares nu onbeschermd het toernooi in moet. "Een geboorte is belangrijker dan tennis", luidt het.

  En ook Ivanka Trump schaart zich daarachter: "Dit is belachelijk. Serena Williams is een geweldige atlete (de beste ooit!) en een liefhebbende nieuwe moeder. Niemand zou ooit professioneel gestraft mogen worden omdat ze een kind krijgt. De WTA zou deze regel onmiddellijk moeten veranderen."

  De WTA, de organisatie die het vrouwentennis beheert, is al met de materie bezig en denkt na over een beschermingsregel bij moederschapsrust. Maar die zal ten vroegste pas volgend jaar in voege treden.

  Zo gebeurt het dat Serena Williams haar gravelcomeback maakt tegen de Tsjechische Krystina Pliskova (WTA-70). Maar in de 1/8e finale wacht mogelijk al Maria Sjarapova (WTA-29). Williams won Roland Garros in 2002, 2013 en 2015.