• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Probeerde niet over mijn limieten te gaan"

  Chris Froome zette de boel vandaag op stelten.

  0 / 0
  Chris Froome (Team Sky) heeft vriend en vijand weggeblazen in de koninginnenrit van de Giro. "De Finestre deed me denken aan de wegen in Afrika", reageerde Froome na zijn groot nummer.

  Froome: "Een van mijn zotste dingen op een fiets"

  Chris Froome begon aan zijn triomftocht op de mythische Colle delle Finestre, op 80 kilometer van de streep. "Dit is een van de zotste dingen die gedaan heb op een fiets", reageerde de viervoudige Tour-winnaar na de etappe. "

  "De onverharde wegen van de Finestre deden me trouwens denken aan de wegen in Afrika (waar Froome leerde fietsen)", zei de Brit lachend. "Het voelde goed en ik dacht: "Het is nu of nooit.""

  Froome won vooral ook tijd tijdens de afdalingen. "Ik heb hard gewerkt aan mijn daalkunsten de laatste jaren. Dat heeft me vandaag enorm geholpen om de kloof uit te diepen."

  "Hopelijk maak ik het morgen af"

  Froome kleurt nu roze en telt 40 seconden bonus op eerste achtervolger Tom Dumoulin. "Van de 4e naar de 1e plaats springen is fantastisch."

  "Ik voel me in deze Giro iedere dag beter en beter. Vandaag heb ik alles gegeven, maar ik probeerde ook niet over mijn limieten te gaan. Hopelijk maak ik het morgen af."

  "De Ronde van Italië is zeker nog niet gereden. We hebben vandaag gezien hoe snel de roze trui van schouders kan veranderen."

  Brailsford: "We hadden dit gepland"

  Sky-manager David Brailsford was meer dan een tevreden man na de etappe. "We hadden dit gepland", zei Brailsford. "Gisteren zijn we de hele dag bezig geweest met deze etappe."

  "We wisten dat Froomes conditie beter en beter werd. En we zijn altijd blijven geloven in hem. Ook na die valpartijen in de eerste week, waarna hij tijd verloor."

  Morgen staat de laatste bergetappe op het menu. "Het wordt opnieuw een survival of the fittest. Alles hangt af van hoe iedereen recupereert van vandaag."