• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Die Reichenbach daalde als een oude oma"

  Dumoulin maakt vaart, met Reichenbach in zijn wiel.

  In de Giro kreeg Tom Dumoulin vandaag 3'23" om de oren van Chris Froome. "Natuurlijk kan ik even hard naar beneden rijden als Froome, maar ik wachtte 2 keer op Reichenbach", vertelde de Nederlandse titelverdediger.

  Dumoulin: "Wist dat Sky met iets speciaals bezig was"

  Toen Simon Yates een oplawaai van jewelste kreeg, droomde Tom Dumoulin even van het roze. Maar dat was zonder Chris Froome gerekend.

  "Het was een verschrikkelijke dag", kreunde Dumoulin na de etappe. "Team Sky was heel sterk vandaag. Ik wist dat ze met iets speciaals bezig waren."

  Dumoulin kwam uiteindelijk binnen op 3'23" van Froome. "Ik vond nochtans dat ik goed reed. Maar ik had niet de benen om Froome te volgen. Het wordt heel moeilijk om die 40 seconden achterstand nog goed te maken op Froome."

  "Natuurlijk rijd ik even hard naar beneden als Froome"

  Opvallend: Froome nam ook tijdens de afdalingen veel extra tijd. "Ik heb 2 keer de keuze gemaakt om te wachten op Reichenbach (knecht van Pinot) tijdens de afdalingen", legt Dumoulin uit. "Hij was de enige die wou rijden met mij."

  "Maar dat was misschien de verkeerde keuze. Ik kan natuurlijk net zo hard naar beneden rijden als Froome, maar die Reichenbach daalt als een oude oma. Maar zonder Reichenbach had ik alles in mijn eentje moeten doen. Misschien was dat uiteindelijk wel beter geweest."

  "Misschien moest ik tot de top van de Finestre alles gegeven hebben, zodat Miguel Angel Lopez gelost was. Dan zouden Carapaz en Pinot wel gereden hebben. Maar achteraf is het mooi wonen."