• home
 • video
 • pas verschenen

  Calmejane vraagt duidelijkheid aan Froome: "Zet je "namiddagje Giro" online"

  Calmejane won vorig seizoen een rit in de Tour.

  De Franse wielrenner Lilian Calmejane heeft Chris Froome gevraagd om transparanter om te springen met zijn technische en fysiologische gegevens. De kopman van Direct Energie deed dat op Twitter nadat Froome de 19e rit in de Giro op indrukwekkende wijze had gewonnen.

  "Logisch dat je transparant bent over je gegevens wanneer iedereen twijfelt"

  "Aan Froome die zich al sinds het begin van de winter als trainingsbeest profileert op Strava (app en sociaal netwerk waarop renners wedstrijd- en trainingsgegevens zoals hartslag, snelheid en afstand kunnen delen, red)... Zet je gegevens van je "namiddagje Giro" online voor meer transparantie", schreef Calmejane op Twitter.

  De Fransman, die vorig jaar een ritzege pakte in de Ronde van Frankrijk, wil dat Froome de details van zijn gewonnen rit publiek maakt, zodat die vergeleken kunnen worden met die van zijn trainingen en mogelijke incoherenties opgespoord kunnen worden.

  "Opgelet, ik veroordeel de prestaties van Froome niet. Het is gewoon logisch dat je transparant bent over je gegevens wanneer de hele wereld twijfelt over je prestaties," voegde Calmejane er nog aan toe.

  Froome kwam in opspraak toen hij bij een antidopingcontrole in de Vuelta van vorig seizoen een abnormaal hoge salbutamolwaarde liet noteren. Voorlopig werden door de bevoegde instanties nog geen uitspraken gedaan in dat dossier.

  De tweets van Calmejane: