• home
 • video
 • pas verschenen

  Angban krijgt schorsing nadat hij op zitvlak van Perbet was gaan staan

  Angban werd door Chelsea uitgeleend aan Waasland-Beveren.

  Voor Victorien Angban (Waasland-Beveren) is het seizoen op een valse noot geëindigd. De Ivoriaan kreeg nog 2 speeldagen schorsing en een boete van 400 euro.

  Angban: "Ik stond onbewust op de kont van Perbet"

  We keren een week terug in de tijd. Tijdens Waasland-Beveren - KV Kortrijk werd Victorien Angban plots weggestuurd met een rode kaart.

  De Ivoriaanse middenvelder van Waasland-Beveren liep Perbet onderuit, waarna Angban zijn studs neerplantte op het zitvlak van de Kortrijk-spits.

  Angban verdedigde zich voor de Geschillencommissie van de KBVB dat hij louter naar de bal keek en onbewust op de kont van Perbet stapte.

  Geschillencommissie: "Actie was onnodig en ontoelaatbaar"

  "De commissie stelt vast dat Angban op een lichtzinnige wijze over zijn tegenstrever wou stappen op een ogenblik dat er enerzijds al een fout in zijn nadeel was gefloten", zegt commissievoorzitter Filiep De Ketelaere.

  "Anderzijds had Angban geen enkel belang om de bal te bemachtigen. Deze actie was dus totaal onnodig en evenmin ontoelaatbaar."

  Angban neemt zo 2 speeldagen schorsing mee naar volgend seizoen. Normaal gezien keert hij dan wel terug naar Chelsea, omdat zijn huurcontract bij Waasland-Beveren afgelopen is. Maar de schorsing van 2 speeldagen moet Angban uitzitten, bij om het even welke club hij speelt.

  Bongonda vangt bot en krijgt ook 2 speeldagen schorsing

  Net als Angban kreeg ook Thoe Bongonda (Zulte Waregem) slecht nieuws van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

  De flankaanvaller kreeg woensdag in de finale van Play-off II rood na een vliegende tackle op Lokeren-speler Miric. Het Bondsparket had een speeldag effectieve en een speeldag voorwaardelijke schorsing gevorderd.

  Zulte Waregem ging niet akkoord en verscheen voor de Geschillencommissie. De club aanvaardde het schikkingsvoorstel en de sanctie in eerste aanleg niet.

  Het hoger beroep wordt pas volgende week, na de wedstrijd in Genk behandeld. Daardoor kan Bongonda Zulte Waregem zondag nog helpen aan Europees voetbal in de testmatch tegen Racing Genk.