• home
 • video
 • pas verschenen

  Yates kraakt (een beetje): "Als dit mijn slechte dag was, is het goed"

  Simon Yates behoudt zijn roze trui.

  Simon Yates mag dan toch niet op zijn beide oren slapen, of zo lijkt het toch na de rit naar Prato Nevoso. Tom Dumoulin bestookte de roze trui en is tot op 28 seconden van de Brit genaderd in het klassement. Wat hadden beide tenoren te vertellen?

  Simon Yates moest bij de finish vaststellen hoe zijn bonus op Tom Dumoulin gehalveerd was. "Maar ik leid nog altijd met 28 seconden en dat is goed voor mij", klonk de Brit zelfverzekerd.

  "Tom is natuurlijk een sterke renner. Iedereen denkt dat hij slechts een tijdrijder is, maar hij is een grote klasbak. Het is geen uitgemaakte zaak dat hij elke dag tijd op mij zal verliezen. Dat heeft hij vandaag bewezen."

  "Maar ik verkies zelf het profiel van de komende etappes. Vandaag was er één inspanning op het einde en dat was het. Als dit mijn slechte dag in deze Giro was, dan is het goed."

  "Het ging super, ik kan niet anders dan tevreden zijn", reageerde Tom Dumoulin, die aanviel op de slotklim. "Maar de komende dagen zullen andere koek zijn. Of de Giro nu weer open is? Dat zullen we vrijdag en zaterdag zien. Als ik het wist, dan zou ik het vertellen."