• home
 • video
 • pas verschenen

  Wullaert kan Wolfsburg niet aan treble helpen in Champions League-finale

  Tessa Wullaert kon Wolfsburg niet aan de nodige goals helpen.

  Tessa Wullaert mag na de landstitel en de beker geen derde keer vieren met Wolfsburg in de Champions League-finale. Lyon toonde zich in de verlengingen een maatje te groot (4-1) en wint zo voor de derde keer op rij de Beker met de Grote Oren.

  Tessa Wullaert verloor twee jaar geleden al eens de finale van de Champions League tegen Lyon en zon dan ook op revanche. De Red Flame begon wel op de bank en zag dat Wolfsburg het moeilijk had: de grootste kansen waren voor Lyon.

  Wolfsburg haalde de pauze ongeschonden en begon aan de tweede helft met Wullaert in de voorhoede. Maar dat deed de wedstrijd niet in het voordeel van de Duitse landskampioen kantelen.

  Integendeel, titelverdediger Lyon bleef baas, maar bij gebrek aan doellijntechnologie werd het openingsdoelpunt niet goedgekeurd. Zuur voor Lyon, want in de eerste verlenging zette Harder Wolfsburg op weg naar de trofee.

  Een coup leek in de maak, tot Popp haar tweede gele kaart onder de neus kreeg geduwd. Lyon profiteerde optimaal met invalster Van de Sanden: met drie assists loodste ze Lyon naar een derde triomf op rij in de Champions League. 

  Lyon - Wolfsburg: 4-1

  • 93' Harder 0-1
  • 96' rode kaart voor Popp
  • 98' Henry 1-1
  • 99' Le Sommer 2-1
  • 103' Hegerberg 3-1
  • 116' Abily 4-1

  Tweet: