• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty baalt: complicaties bij De Clercq, Vanspeybrouck breekt sleutelbeen

  De Clercq moet zijn debuut uitstellen bij Wanty-Groupe Gobert.

  Bart De Clercq (Wanty-Groupe Gobert) blijft revalideren van zijn zware heupbreuk. Zijn ploegmaat Pieter Vanspeybrouck herstelt dan weer van een sleutelbeenbreuk.

  De Clercq: "Kraakbeen zorgt waarschijnlijk voor extra hinder"

  Bart De Clercq ruilde dit seizoen Lotto-Soudal voor Wanty-Groupe Gobert. Maar de ranke klimmer wacht nog altijd op zijn debuut bij het team van Hilaire Van der Schueren.

  Op training brak De Clercq zijn heup in het begin van het jaar. "De breuk is ondertussen mooi hersteld", zegt De Clercq, die samen met vriendin Sofie De Vuyst revalideerde (zie video). 

  "Maar omdat ik tijdens mijn eerste trainingen nog extra hinder ondervond, heb ik mijn heup nog eens grondiger laten onderzoeken."

  "Het kraakbeen rond de heupkop is niet ongeschonden uit de val gekomen. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van de pijn. Daarom onderga ik een extra behandeling, waarbij er gel in mijn heup gespoten zal worden. Hopelijk heeft die behandeling een positief effect."

  Ook Vanspeybrouck in lappenmand

  Hilaire Van der Schueren kan ook een tijdje geen beroep doen op Pieter Vanspeybrouck. Vorige week zaterdag brak hij zijn sleutelbeen tijdens de slotrit van de Ronde van Noorwegen.

  "De valpartij gebeurde op 800 meter van de streep. Ik herinner me nog dat ik van achteren werd aangereden en dan zijn we met een vijftal renners tegen de grond gekwakt."

  Maandag werd Vanspeybrouck met succes geopereerd. "Dit weekend mag ik normaal gezien weer op de rollen trainen. Dokter Toon Claes zei wel dat het een vrij zware breuk is. Dus het kan zijn dat de revalidatie net iets langer duurt."