• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Je weet nooit wat je kunt verwachten in Monaco"

  Stoffel Vandoorne in actie in Monaco vorig jaar.

  Het circus van de Formule 1 is in Monaco beland. Stoffel Vandoorne is erop gebrand om met een goeie prestatie zijn opgave in Barcelona door te spoelen. "De test in Spanje heeft onze waardevolle informatie opgeleverd die we in Monaco kunnen gebruiken", zegt de Belg.

  Vorig jaar mocht Stoffel Vandoorne vanaf de negende plaats vertrekken, maar na een fout in Saint-Dévote moest hij opgeven in de race. "Je moet problemen vermijden in Monaco, daar draait alles om", zegt onze landgenoot.

  "Je weet nooit wat je kunt verwachten in Monaco, dat maakt dit circuit zo speciaal. De safetycar kan alles op zijn kop zetten op een traag circuit zoals Monaco", beseft Vandoorne.

  McLaren gebruikte in de vorige GP nieuwe onderdelen, maar de grote aerodynamische vernieuwing is nog niet voor nu. "De test in Spanje heeft onze waardevolle informatie opgeleverd die we in Monaco kunnen gebruiken."

  Voor Vandoorne was de GP van Spanje een ontgoocheling met zijn eerste opgave van het seizoen. "Die eerste opgave was niet echt het resultaat waar ik op gehoopt had. Maar we hebben alles onderzocht en hopelijk krijgen we daar geen herhaling van."

  Voor Monaco: ontspanning met vriendin Anna De Ferran

  Speciale helm voor Vandoorne in Monaco