• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Gert heeft alle kwaliteiten om het te maken"

  Franky Van der Elst: "Ik geloof 200% in Gert."

  Vanochtend stelde KV Oostende zijn nieuwe trainersstaf voor. In die trainersstaf staat Franky Van der Elst als assistent naast Gert Verheyen. "Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben."

  "Gert ziet het spel goed en is analytisch erg sterk"

  "Ik ben blij dat ik opnieuw langs het veld kan staan, naast Gert", maakt Franky Van der Elst meteen zijn rol bij Oostende duidelijk. "Ik zal mijn steentje bijdragen, in dienst van Gert. Ik vind het ook leuk om opnieuw onder Hugo Broos, mijn ex-coach bij Club Brugge, te werken."

  Van der Elst gelooft in een mooie toekomst voor Oostende met de nieuwe trainersstaf. "Gert ziet het spel goed, dat heeft iedereen al op tv kunnen zien. Hij is analytisch erg sterk en kan bovendien iets doen met die analyse op het veld."

  "Gert heeft gewoon alle kwaliteiten om het te maken. Ook in de omgang met spelers is hij top. Er zullen uiteraard moeilijke momenten komen, maar ik geloof 200 procent in hem."

  "Een rol in de schaduw past me beter"

  De ambitie om nog zelf hoofdtrainer te zijn heeft Van der Elst opgeborgen. "Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Als ik zoals de voorbije twee jaar mijn ding kan doen naast Gert, dan vind ik dat oké. Maar dan wel met de ambitie om het beste uit mijn functie als assistent te halen. Een rol in de schaduw past beter bij wie ik eigenlijk ben."