• home
 • video
 • pas verschenen

  Supersub of basisspeler? "Ik vind niet dat Mertens moet zwijgen"

  0 / 0
  In Wereldkampioenen tafelde Ben Crabbé met Hein Vanhaezebrouck, Youri Mulder en Otto-Jan Ham over Dries Mertens. Bekijk hier enkele fragmenten.

  Dennis Bergkamp

  Als Dries Mertens op het veld verschijnt, valt er altijd wel iets te beleven. "Dries is zoals een klok die je vroeger opwond", typeert Hein Vanhaezebrouck de Napoli-speler.

  "Helemaal opgewonden, dan komt hij op het veld en blijft hij maar draaien. Bij sommige spelers heb je het gevoel dat de klok stilstaat. Dries is altijd bezig, er gebeurt altijd iets met hem."

  Youri Mulder ziet een parallel met Dennis Bergkamp. "Daar doet hij me soms aan denken. Rechtop, in volle snelheid kan hij iets doen. Hij heeft alles onder controle."

  "Dries is het makkelijkste slachtoffer, hé"

  Dries Mertens heeft het imago van supersub. Maar mag de spits niet hopen op meer en aansturen op een basisplaats? "Ik vrees dat het communautaire probleem een probleem is voor België", vindt Hein Vanhaezebrouck.

  "Beide landsgedeelten hebben gewoon een andere visie op wie moet spelen. Als ze in Wallonië moeten kiezen tussen Mertens en Hazard? Iedereen zal zeggen: Mertens eruit. Geloof mij."

  Moet Mertens dan op tafel kloppen? "Hij heeft bewezen dat hij titularis kan zijn. Ik vind niet dat hij moet zwijgen. Hij heeft intussen zijn strepen verdiend."

  "Hij is het makkelijkste slachtoffer, hé. Hij is de braafste. De publieke opinie zal er geen drama van maken. Zet er De Bruyne of Hazard uit en er is plaats te kort in de kranten."

  "Het breekpunt zit in de kwartfinale"

  "Als de zon schijnt in Rusland, maakt Mertens België wereldkampioen." - "Als Dries in Rusland elke dag een uurtje bij Katrin mag zijn, wordt België wereldkampioen." - "Als Mertens invalt bij 0-0 in de finale, wordt België wereldkampioen." Wat zijn de antwoorden van de gasten op de afsluitende stellingen?

  Bekijk de volledige aflevering van Wereldkampioenen op vrtnu.be.