• home
 • video
 • pas verschenen

  Steven Defour (30) zet punt achter internationale carrière

  Steven Defour neemt afscheid van de Rode Duivels.

  0 / 0
  Steven Defour zal niet meer in actie komen voor de Rode Duivels. Dat heeft hij zelf aangekondigd op Twitter. De middenvelder wil zich naar eigen zeggen "focussen op zijn club".

  Steven Defour liep in februari een zware knieblessure op en mocht toen al zo goed als zeker een streep trekken door zijn WK-kansen. De middenvelder van Burnley probeerde zich nog op tijd klaar te stomen, maar bondscoach Roberto Martinez nam hem niet op in zijn voorselectie.

  "Ik dacht altijd dat het WK een van de laatste momenten uit mijn internationale carrière zou zijn", zegt Defour. "Maar om voor de hand liggende redenen ga ik niet mee. Ik wil mijn carrière zo lang mogelijk doorzetten en daarom wil ik me volledig focussen op mijn club."

  "Ik heb een hele lange carrière achter de rug bij de Rode Duivels. Ik heb een geweldige tijd gehad en wil iedereen daar enorm voor bedanken. Maar ik denk dat er veel spelers klaarstaan en ik wens hen het allerbeste."

  Defour wil zich dus concentreren op Burnley, waar hij nog een contract voor twee seizoenen heeft. De oefeninterland tegen Japan in november, zijn 52e cap, was dus zijn laatste wapenfeit voor de Rode Duivels. Eerder deze week stopte ook Radja Nainggolan bij de nationale ploeg.

  De internationale carrière van Defour in een notendop:

  • 56-voudig international
  • Debuut tegen Saudi-Arabië in 2006
  • Twee goals (tegen Estland en Schotland)
  • Speelde op WK in Brazilië, maar miste EK in Frankrijk door blessure