• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Geen enkel individu is belangrijker dan het team"

  Liverpool speelt zaterdag de finale tegen Real Madrid.

  Met Simon Mignolet (30) kan een Belg zaterdag de Champions League winnen, maar de doelman moet bij Liverpool vrede nemen met een rol als bankzitter. "Of ik voor het laatst in de selectie van Liverpool ben opgenomen? Daar denk ik niet echt aan."

  "Heb nog een contract voor drie jaar"

  Simon Mignolet is sinds januari zijn basisplaats kwijt aan Loris Karius. De komende maanden zou de Rode Duivel weleens andere oorden kunnen opzoeken, maar Mignolet wil aan de vooravond van de Champions League-finale niet te veel aan zijn toekomst denken.

  "Geen enkel individu is belangrijker dan de ploeg, zeker niet als je de finale van de Champions League speelt", zegt de doelman bij Sky Sports.

  "Of ik voor het laatst in de selectie van Liverpool ben opgenomen? Daar denk ik niet echt aan."

  "Ik heb nog een contract voor drie jaar. Aangezien ik niet speel, zal er veel over mij gepraat worden. Maar ik ben er niet mee bezig."

  "Ik probeer zoveel mogelijk deel uit te maken van het team"

  Voor Simon Mignolet is zaterdag wellicht slechts een rol aan de zijlijn weggelegd, maar de doelman droeg wel zijn steentje bij in deze campagne. Liverpool overleefde de voorrondes, onder meer dankzij een penaltyredding van Mignolet tegen Hoffenheim.

  "Ik probeer zoveel mogelijk deel uit te maken van het team. Soms zijn er frustrerende momenten als je denkt aan die matchen tegen Hoffenheim en het vorige seizoen."