• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Ik word gestraft, nu moet ik gaan verven bij mijn dochter"

  Geen vakantie voor Peter Maes.

  Zulte Waregem mag als winnaar van Play-off II nog een finale spelen tegen Racing Genk. "Vermoeidheid? Ik heb nog heel veel energie", verzekerde Francky Dury. Bij Lokeren kunnen ze na een lang seizoen op vakantie vertrekken. Of toch niet? "Morgen sta ik om acht uur met een verfpot in mijn hand", verklapt Peter Maes.

  Dury: "Hoe meer je erover praat, hoe vermoeider je wordt"

  Zulte Waregem en Lokeren zorgden voor een zinderende finale van Play-off II. "Ik zeg altijd dat Play-off II niet mooi is, maar de spelers hebben er nu wel iets moois van gemaakt", zei Zulte-trainer Dury achteraf. "De spelers hebben heel veel drive getoond."

  "Ik heb al veel tegen Peter Maes gespeeld en dat zijn altijd moeilijke matchen. Het kantelpunt in de match was uiteraard die rode kaart. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar er was een videoref, dus ik aanvaard het oordeel. Maar ons concept is niet gebaseerd op verdedigen en daardoor kregen we het moeilijk."

  "In de tweede verlenging hebben we alles of niets gespeeld. En strafschoppen, daar zijn we goed in. We hebben vertrouwen gekregen vorig jaar in de bekerfinale op de Heizel en ook op training gingen alle ballen binnen. Ik ben blij voor iedereen."

  Nu staat er nog een match op het programma tegen Genk. "Ik heb in Play-off I een heel goed Racing Genk gezien. Samen met Standard was het beter dan Anderlecht en Club. Genk heeft veel spelers die het verschil kunnen maken dus het wordt moeilijk."

  "Vermoeid? Hoe meer je daarover praat, hoe vermoeider je wordt. Ik heb nog heel veel energie. Er zijn vooraf ook duidelijke afspraken gemaakt met de spelers. Of ze nu vandaag op vakantie konden vertrekken, of zondag, ze krijgen sowieso een maand vrij. Ik wens Peter Maes ook een fijne vakantie. Hopelijk kom ik hem niet tegen. Dat is een keer gebeurd in Marbella, en daarna ben ik een nacht ziek geweest."

  Maes: "Lokeren heeft weer een duidelijke identiteit"

  De ploeg van Peter Maes kwam twee keer op voorsprong, maar gaf de bonus ook twee keer uit handen. "Dat is de onvolwassenheid in de groep. We hebben iets te weinig beheerders die de boel bij elkaar kunnen houden. Dat heeft Zulte Waregem afgestraft. We waren al mentaal vergiftigd voor de penaltyreeks."

  "Maar ik bekijk het positief, dit hadden we twee maanden geleden niet gekund. We dwingen een heel volwassen Zulte Waregem om te blijven knokken tot de penaltyreeks. Hier kunnen we mee verder. We hebben goed gespeeld in Play-off II. We voetballen weer en hebben een duidelijke identiteit gecreëerd. Nu moeten we hard werken in de voorbereiding en dan staat er volgend seizoen een ander Lokeren."

  "Het is jammer dat we niet verder kunnen, maar tegen Genk was het toch heel moeilijk geweest. Ik kan er wel mee leven. Voor zo'n finale van Play-off II teken je. Nu kunnen de spelers op vakantie vertrekken. Ik? Ik word zwaar gestraft. Morgenvroeg om acht uur sta ik met een verfpot in mijn handen want mijn dochter heeft een huis gekocht. Als we gewonnen hadden, kreeg ik nog drie dagen uitstel."