• home
 • video
 • pas verschenen

  Groeibriljant Evenepoel: "Heb goede contacten met Quick-Step"

  Remco Evenpoel won dit seizoen al de Vredeskoers.

  Remco Evenepoel is dit seizoen de grote sensatie bij de junioren. "Ik weeg nu 8 kilogram minder dan toen ik voetbalde bij Anderlecht", zegt onze 18-jarige landgenoot. "Tegen het WK moeten er nog enkele kilo's af."

  Evenepoel: "Wil later de beste worden"

  Jarenlang was hij een grote voetbalbelofte bij Anderlecht, dit seizoen rijdt Remco Evenepoel de pannen van het dak bij de junioren. "Op de fiets wil ik later gewoon de beste worden", zegt Evenepoel.

  "Bij Anderlecht verzeilde ik plots op de bank en ik speelde ook niet meer bij de nationale ploeg. Daardoor geraakte ik het voetbalplezier kwijt."

  "De eerste drie maanden heb ik enorm afgezien tijdens de fietstrainingen. Mijn spieren moesten zich aanpassen aan de fietsbeweging. Ik heb dan ook kleine blessures opgelopen in mijn liezen en hamstrings, omdat mijn spieren langer en smaller werden."

  "Uitgroeien tot een ronderenner"

  Evenepoel verloor ook een pak kilo's op de fiets. "Ik ben 8 kilogram vermagerd sinds ik gestopt ben met voetballen. Als wielrenner moet je scherp staan om bergop mee te kunnen."

  Wat voor renner is Remco Evenepoel? "Momenteel ziet het ernaar uit dat ik zal uitgroeien tot een ronderenner. En dat hoop ik ook. Als kind had ik veel bewondering voor Alberto Contador, een ronderenner met een goede tijdrit."

  "Mijn grote doel dit seizoen is het WK in Innsbruck. Dat is een traject met heel wat klimwerk. Ik weeg nu 62 kilogram, tegen dan moeten er nog enkele kilo's af."

  Zondag staat eerst het BK junioren op het programma.

  "Bevriend met De Plus en Lampaert"

  Volgend seizoen maakt Remco Evenepoel de overstap naar de opleidingsploeg van Axel Merckx (Hagens Berman). "Dat wordt een leerschool. Ik zal er de Tour of California en de Tour of Utah rijden."

  Bij de profploegen heeft Evenepoel de beste contacten met Quick-Step Floors. "Ik kon mijn oren niet geloven toen mijn papa me vertelde dat Quick-Step gebeld had om mee te gaan op stage naar Calpe in januari."

  "Laurens De Plus kende ik al, hij woont niet zo ver van bij mij. En Yves Lampaert is ook een goede vriend geworden. Ik heb tijdens de stage veel tips gekregen van de renners, mecaniciens en verzorgers. Ze waren heel begaan met mij."

  Belangrijkste zeges Evenepoel dit seizoen

  • Kuurne-Brussel-Kuurne
  • Belgisch kampioen tijdrijden
  • 2 ritten en de eindzege in de Vredeskoers
  • 1 rit en de eindzege in de Trophée Centre Morbihan
  • Guido Reybrouck Classic

  Beluister de reportage over Remco Evenepoel