• home
 • video
 • pas verschenen

  Capiot breekt heup en sleutelbeen in Ronde van België

  Amaury Capiot moet een streep trekken door zijn seizoen.

  Amaury Capiot (Sport Vlaanderen Baloise) is niet ongeschonden uit de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour gekomen. Hij houdt een gebroken heup en sleutelbeen over aan een zware valpartij.

  Het ging mis voor Capiot bij de voorbereiding van een tussensprint. Sport Vlaanderen Baloise bepaalde het tempo in het peloton om de groene leiderstrui van Aimé De Gendt te verdedigen. Maar net voor de tussenspurt in Lochristi ging Capiot tegen het asfalt.

   

  "Het zag er meteen vrij ernstig uit toen we bij Capiot kwamen", zei een aangeslagen sportdirecteur Walter Planckaert. "Hij had enorm veel pijn aan zijn heup, maar ik had nooit gedacht dat het verdict zo zwaar zou zijn."

   

  In het Gentse Sint-Lucasziekenhuis stelden ze een heupbreuk, een klaplong en een gebroken sleutelbeen vast. "Ik vrees dat zijn seizoen er quasi opzit", zei Planckaert. "Dit zet een enorme domper op onze Baloise Belgium Tour."