• home
 • video
 • pas verschenen

  Boston zet LeBron James en Cleveland met de rug tegen de muur

  Het ging er hevig aan toe tussen Boston en Cleveland.

  De Boston Celtics staan op één overwinning van de NBA-finale. In eigen huis waren ze opnieuw te sterk voor LeBron James en de Cleveland Cavaliers: 96-83. Boston leidt met 3-2 in de finale van het Oosten en kan het vrijdag afmaken in Cleveland of zondag in Boston.

  Vermoeide James kijkt laatste minuten toe vanaf de bank

  Boston is nog ongeslagen in eigen huis in de NBA-play-offs en dat kon Cleveland afgelopen nacht niet veranderen. Na het eerste quarter hadden de Celtics al meer dan 10 punten voorsprong en Cleveland was nooit bij machte om een comeback op te zetten.

  Telkens Cleveland een beetje in de buurt kwam, gooide een Celtic-speler een driepunter door de ring. James leek vermoeid in het laatste quarter, met slechts 2 punten. De superster keek de laatste 3 minuten toe vanaf de bank.

  "Hij zag er inderdaad moe uit", zei Cleveland-coach Tyronn Lue. "Maar ik maak me geen zorgen, hij zal klaar zijn voor de volgende match." Dat zal nodig zijn, want James was met 26 punten, 10 rebounds en 5 assists de beste man van de Cavaliers.

  Boston doet Cleveland pijn met driepunters

  Rookie Jayson Tatum was de ster bij Boston

  Cleveland staat met de rug tegen de muur