• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjorg Lambrecht toont potentieel aan Lotto in Tour des Fjords

  Bjorg Lambecht troefde onder anderen Boasson Hagen af.

  Neoprof Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) heeft in de slotetappe van de Tour des Fjords de eerste overwinning in zijn nog prille profcarrière geboekt. De eindzege in Noorwegen was voor de Zwitser Michael Albasini (Mitchelton-Scott).

  Bekijk hier de sprint van Bjorg Lambrecht:

  Lambrecht demonstreert explosiviteit

  Bjorg Lambrecht stapte met een aktetas vol adelbrieven over naar de profs en lang heeft onze 21-jarige landgenoot niet moeten wachten op zijn eerste zege. 

  In de derde en laatste etappe van de Tour des Fjords kon hij zijn explosiviteit demonstreren. Lambrecht wriemelde zich tussen zijn tegenstanders om als eerste uit de bocht te komen en dat loonde. Hij hield Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen op afstand.

  Albasini (Mitchelton-Scott), gisteren wel de snelste in Noorwegen, snoept de leiderstrui nog af van Fabio Jakobsen. Voor een keer dus geen succes voor Quick-Step Floors. De Nederlander werd vandaag 29e op 26 seconden.

  Ritwinnaar: "Een droom die uitkomt"

  Bjorg Lambrecht was in zijn nopjes met zijn eerste bloemenruiker. "De ploeg heeft me de volledige dag uit de wind gezet", reageert de neoprof.

  "We hadden afgesproken om alles op de sprint te zetten. De ploeg heeft daarin schitterend werk geleverd. Op 3 kilometer van de finish hebben ze me perfect afgezet en toen was het aan mij."

  "Ik was niet zeker dat ik renners zoals Albasini en Boasson Hagen kon kloppen, maar toen ze stilvielen op 300 meter van de aankomst, ging ik vol aan."

  "Ik ben enorm blij dat ik het heb kunnen afmaken. Dit is een droom die uitkomt. Ik wist dat het moeilijk zou worden om ook de eindzege te pakken. Maar ik ben al erg blij met deze ritzege."

   

  Uitslag rit 3:

  1. Bjorg Lambrecht in 4u36'43"
  2. Michael Albasini (Zwi) z.t.
  3. Edvald Boasson Hagen (Noo) z.t.
  4. Pim Ligthart (Ned) z.t.
  5. Grondahl Amund Jansen (Noo) op 2"
  6. August Jensen (Noo) z.t.
  7. Ruben Guerreiro (Por) z.t.
  8. Kragh Soren Andersen (Den) z.t.
  9. Aaron Gate (Aus) z.t.
  10. Jeroen Meijers (Ned) z.t.

  Eindklassement Tour des Fjords

  1. Michael Albasini (Zwi) - in 13u32'01"
  2. Bjorg Lambrecht - op 6"
  3. Pim Ligthart (Ned) - 10"
  4. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 12"
  5. Michael Gogl (Oos) - 14"