• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Deze selectie is teken van vertrouwen na mislukt seizoen"

  Christian Benteke hoopt op een plaats bij de 23.

  0 / 0
  Christian Benteke is een van de aanvallers in de voorselectie van Roberto Martinez. In 2014 miste hij het WK door een blessure en dus is hij nu bijzonder gemotiveerd. Bij zijn club draaide het dit seizoen vierkant, maar toch hoopt hij mee naar Rusland te mogen. "Ik heb een andere stijl dan de andere aanvallers. Dat speelt in mijn voordeel."

  "Het was mijn vrouw die me vertelde dat ik bij de selectie zat", zei Benteke. "Zij was live aan het kijken. Mijn familie was misschien nog blijer dan ikzelf met deze selectie. Zij weten ook dat ik al eens een WK gemist heb."

  "Het is fijn dat ik bij de 28 zit, maar ik ben hier niet voor de vriendschappelijke matchen, ik wil mee naar het WK. Ik ben heel gemotiveerd om Rusland te halen. Fysiek en mentaal ben ik klaar. Ik zal twee weken alles geven. Ik ben in mijn carrière al veel getest geweest. Dit is een nieuwe test."

  "Ik heb dit seizoen wel 25 matchen gespeeld bij Crystal Palace, maar ik heb bijna niet gescoord. Dat was heel frustrerend. Het was een combinatie van verschillende factoren. Eerst was er een trainer die een andere stijl had, daarna moesten we knokken tegen de degradatie. We dachten niet meer aan aanvallend voetbal. Er zijn matchen geweest waarin ik gewoon geen kansen kreeg. Maar ik heb ook veel kansen gemist. Ik verstop me niet."

  "Het is de eerste keer dat ik zo'n teleurstellend seizoen achter de rug heb. Het is een mislukt jaar, of toch op zijn zachtst gezegd een heel middelmatig jaar. Daarom is het een teken van vertrouwen dat Martinez me nu toch oproept."

  "Ik was niet verrast dat ik erbij was. Bij de Duivels heb ik het altijd goed gedaan. Als ik mocht spelen van Martinez was ik efficiënt. Ik heb ook een andere stijl dan de andere spitsen. Dat speelt in mijn voordeel. De bondscoach heeft me om mijn kwaliteiten geselecteerd, niet als eventuele stand-in voor Michy of Romelu."

  De persbabbel van Christian Benteke