• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische voetbalbond krijgt met Peter Bossaert nieuwe CEO

  Peter Bossaert volgt Koen De Brabander op.

  De KBVB heeft Peter Bossaert (52) unaniem voorgedragen als CEO. Bossaert was tot voor kort CEO bij Medialaan. Hij wordt de opvolger van Koen De Brabander. Het Uitvoerend Comité van de KBVB moet de aanstelling nog bekrachtigen.

  De Belgische voetbalbond was sinds februari op zoek naar een nieuwe CEO, nadat Koen De Brabander zijn mandaat van secretaris-generaal met onmiddellijke ingang ter beschikking had gesteld na een vertrouwensbreuk.

  De Raad van Bestuur van de KBVB schuift Peter Bossaert naar voren als opvolger. "Na de verlenging van het contract van bondscoach Roberto Martínez is de beoogde aanstelling van Peter Bossaert een nieuwe stap in het verder vormgeven van een professionele en toekomstgerichte voetbalfederatie", klinkt het.

  Bondsvoorzitter Gérard Linard: "Met de sterke prestaties van onze Rode Duivels is het Belgische voetbal één van de beste exportproducten van ons land. Dit is het moment om de bond nationaal en internationaal beter op de kaart zetten."

  "We willen de KBVB op een stevige professionele leest schoeien en een nieuwe wind laten waaien. Om die reden hebben we Peter Bossaert aangetrokken.”

  "Ik kon niet anders dan op deze trein springen"

  “De voetbalwereld staat voor grote ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau. Niet alleen hebben we met de Rode Duivels een prachtig product, ik heb op zijn minst evenveel belangstelling voor de maatschappelijke rol van de sport", licht Peter Bossaert toe.

  "Ik wil graag mee bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsport en mijn schouders zetten onder de uitbouw van een stevige en professionele omkadering. Het was een lang gekoesterde droom om ooit iets met voetbal te doen. Toen deze trein langskwam, kon ik niet anders dan erop springen.”