• home
 • video
 • pas verschenen

  Wullaert voor CL-finale: "Zal er staan als coach me nodig heeft"

  Wullaert won met Wolfsburg 2 keer de titel en 3 keer de beker.

  Na drie seizoenen Wolfsburg kan Tessa Wullaert morgen uitzwaaien met een laatste prijs, de Champions League. "Ik zal er alles aan doen om te winnen", zegt de 25-jarige Red Flame. Wullaert maakt na dit seizoen de overstap naar de Engelse competitie.

  Op naar de "treble"?

  Wolfsburg won dit seizoen al de titel en de beker en daar kan morgen dus nog de Champions League bijkomen. Als Wullaert en co Lyon verslaan, is de "treble" een feit.

  "De CL-finale wordt een heruitgave van twee jaar geleden", zegt Tessa Wullaert. "Toen won Lyon na strafschoppen. We hebben dus nog een rekening openstaan met hen."

  "Ik ben ervan overtuigd dat we Lyon kunnen verslaan. Het geloof en het vertrouwen zijn, na het behalen van de Duitse titel en beker, zeker aanwezig."

  "Elke kans die je krijgt om de CL te winnen, moet je grijpen. Ik zal er dan ook, samen met de hele ploeg, alles aan doen om te winnen."

  Of ze zal spelen is nog een vraagteken. "Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan."

  "Maar het zal vooral afhangen van hoe de trainer de vermoeidheid bij de andere speelsters inschat. Er is zeker een kans dat ik speel, want in mijn laatste vier wedstrijden wist ik toch mijn stempel te drukken en leverde ik vijf assists af en scoorde ik één keer."

  3 jaar Wolfsburg

  De 25-jarige Red Flame maakte in 2015 de overstap van Standard Luik naar Wolfsburg, waar ze de afgelopen drie seizoenen actief was. Hoe kijkt ze terug op die periode in Duitsland?

  "Zeker op mentaal niveau heb ik veel geleerd. Het begin was nogal moeilijk met veel ups en downs. Als je niet 100% bent als speler, dan zit je de volgende wedstrijd gewoon op de bank. De trainingen waren ook veel intensiever en de wedstrijden waren fysiek zwaarder."

  "Maar uiteindelijk ben ik er sterker door geworden en heb ik met Wolfsburg vele successen gekend. Ik heb de afgelopen drie jaar toch mijn stempel weten te drukken en laten zien wat ik kan. Ik ben dan ook zeer tevreden van mijn tijd hier in Duitsland."

  Volgend seizoen in Engeland

  De leading lady van het Belgische vrouwenvoetbal zal volgend seizoen in de Engelse hoogste klasse, de FA Women's Super League, actief zijn. Maar bij welke ploeg? Manchester City Women's FC wordt nadrukkelijk genoemd.

  "Dat is nog niet officieel", meent Wullaert. "Dat wordt pas bekendgemaakt na het seizoen. Het staat wel vast dat ik naar Engeland ga. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging."

  De overstap naar Engeland lijkt logisch, aangezien ze de komende jaren sterk zullen investeren in het Engelse vrouwenvoetbal.

  "Het wordt de nieuwe Europese topcompetitie in het vrouwenvoetbal", voorspelt Wullaert. "Ik heb de indruk dat veel speelsters naar Engeland verhuizen. Bovendien worden de clubs in Engeland vanaf volgend seizoen verplicht om enkel met profspeelsters aan te treden. Zo'n regel is bijvoorbeeld nog niet van tel in Duitsland."

  "Engeland wil zich ook volledig inzetten als kandidaat voor het volgende EK in 2021. Het vrouwenvoetbal in Engeland zal de komende jaren alleen maar groeien."

  Wullaert won dit seizoen al de titel en de beker: