• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Citytrip aan het boeken, toen ik mail Roland Garros kreeg"

  Yanina Wickmayer

  Yanina Wickmayer mag zich weer tonen op het grote toneel.

  Yanina Wickmayer (28) staat op de hoofdtabel van Roland Garros. Onze landgenote had er niet meer op gerekend, maar is blij verrast. "Dit is een beloning voor de moeilijke maanden op de kleine toernooien", zegt ze.

  "Ik kon niet leuker wakker worden"

  Op het laatste nippertje is er een plek vrijgekomen op de hoofdtabel van Roland Garros en daar heeft de organisatie de naam van Yanina Wickmayer (WTA-101) ingevuld.

   

  "Heel verrassend", gaf ze toe. "Ik was net een citytrip naar Barcelona aan het boeken, toen ik een mailtje kreeg. Ik kon niet leuker wakker worden."

   

  "Ik heb me vorige week geblesseerd aan mijn rug in Slovakije, waardoor de kwalificaties van Roland Garros te vroeg kwamen. Ik had te weinig tijd om te recupereren."

   

  "Maar nu heb ik een aantal extra dagen om me klaar te stomen voor het hoofdtoernooi. Dat moet wel lukken. Ik kon mijn oefeningen vandaag al pijnvrij doen, dat is een goed teken."

  "Zonder druk, maar met volle motivatie"

  Yanina Wickmayer liet de voorbije maanden de grote toernooien links liggen. Ze koos bewust voor kleinere toernooien om matchritme op te doen en zich opnieuw in de top 100 van de WTA-ranking te knokken.

   

  "Het waren zware maanden", vertelt ze. "Even terug naar de realiteit. Ik heb hard gewerkt, gigantisch veel wedstrijden gespeeld en veel vertrouwen opgedaan. Roland Garros is nu een beloning, een kers op de taart."

   

  "Ik heb opnieuw het geloof in mezelf gevonden. Ik ben klaar om opnieuw tegen toppers te spelen, want op de kleine toernooien wordt er op een andere manier getennist."

   

  "Ik begin zonder verwachtingen op Roland Garros. Alles is bonus, maar iedereen weet dat ik niet op vakantie ga in Parijs. Ik heb minder druk, maar start met de volle motivatie om zo veel mogelijk te winnen."

  Tweet: