• home
 • video
 • pas verschenen

  Sarri weg bij Napoli, Ancelotti nieuwe coach van Mertens

  Maurizio Sarri

  Sarri en Napoli gaan elk hun kant op.

  Na drie jaar is het huwelijk tussen Napoli en Maurizio Sarri (59) voorbij. De Italiaanse coach eindigde afgelopen seizoen met de club van Dries Mertens tweede. Door het vertrek van Sarri is de weg voor Carlo Ancelotti (58) helemaal vrijgemaakt.

  Maurizio Sarri stond drie jaar aan het roer bij Napoli. Met twee tweede plaatsen en een derde plaats ontgoochelde Sarri niet bij de club van Dries Mertens. Vooral afgelopen seizoen brandde de titeldhoop meer dan ooit, maar Juventus trok uiteindelijk weer eens aan het langste eind.

   

  De voorbije dagen werd al duidelijk dat de toekomst van Sarri bij Napoli onzeker was. "Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik bij Napoli blijf", zei de T1 zondag. Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, werd dan weer ongeduldig.

   

  Op Twitter heeft De Laurentiis nu duidelijkheid gegeven. "Ik bedank Maurizio voor zijn toewijding. Hij heeft onze stad en onze fans prestige bijgebracht door voetbal te brengen dat overal bemind werd."

   

  De opvolger van Sarri stond al in de wandelgangen klaar. Carlo Ancelotti, de ex-trainer van onder meer Juventus, Milan, PSG, Real en Bayern, moet de dominantie van Juve proberen te doorbreken met Napoli. Hij tekende voor drie seizoenen.

  Aurelio De Laurentiis neemt afscheid van Maurizio Sarri:

  En stelt zijn opvolger op deze manier voor: