• home
 • video
 • pas verschenen

  Emery volgt Wenger op bij Arsenal

  Emery kondigde het nieuws zelf al per ongeluk aan.

  Arsenal heeft de komst van Unai Emery bekendgemaakt. De Spanjaard moet het gat opvullen dat club-monument Arsène Wenger achtergelaten heeft. "Zijn offensieve stijl past bij Arsenal", meldt de Engelse club.

  "Emery heeft al toptalenten opgeleid in Europa"

  Na 22 jaar besliste Arsène Wenger (68) om op te stappen bij Arsenal. De Londense club startte een zoektocht en heeft met Unai Emery een vervanger gevonden voor de Fransman.

   

  "Unai heeft al een knap lijstje successen verzameld tijdens zijn carrière", meldt Arsenal op de club-site. "Hij heeft al toptalenten opgeleid in Europa en zijn manier van voetballen is heel offensief. Dat past perfect bij Arsenal."

   

  Deze maand kondigde Emery na 2 seizoenen zijn afscheid aan bij PSG. Hij leidde de sterrenclub naar 2 Franse bekers en de landstitel. Met Sevilla won Emery ook al 3 keer op een rij de Europa League (2014, 2015 en 2016).

  "Kandidaten onderzocht met video-analyse"

  Arsenal kreeg veel cv's in de bus van kandidaten. "We hebben alle kandidaturen nauwkeurig onderzocht met behulp van onder meer video-analyse. We hadden ook persoonlijke ontmoetingen met alle kandidaten", laat Arsenal weten.

  "We waren unaniem in onze keuze voor Unai Emery om een nieuw hoofdstuk te schrijven in onze clubgeschiedenis."

  Emery: "Fantastisch stadion en dito speelstijl"

  Emery staat al te popelen om de lijnen uit te zetten bij Arsenal. "Ik ben heel blij dat ik bij een van de grootste clubs ter wereld aan de slag mag gaan", zegt Emery, die het nieuws gisteren al (per ongeluk) bekendgemaakt had op zijn eigen website.

   

  "Arsenal heeft een fantastisch stadion en is geliefd voor zijn speelstijl en jeugdopleiding. De club heeft grote ambities. Ik kijk ernaar uit om Arsenal speciale momenten en herinneringen te bezorgen."