• home
 • video
 • pas verschenen

  Devroe: "Nooit getwijfeld aan verdere samenwerking met Hein"

  Luc Devroe regelt de transfers bij Anderlecht.

  Anderlecht lijkt de komende weken een "extreme make-over" te zullen ondergaan. Sportief directeur Luc Devroe moet de operatie in goeie banen leiden. "Het is het einde van een cyclus."

  "Vanhaezebrouck heeft al bewezen dat hij met een nieuwe ploeg redelijk snel rendement kan halen"

  "Dit wordt geen overgangsseizoen", benadrukte preses Marc Coucke vanochtend tijdens zijn beleidsverklaring. "Als je op Anderlecht begint, dan weet je dat een overgangsjaar niet bestaat", vulde sportief directeur Luc Devroe bij Sporza aan.

  "Je moet meedoen voor de titel, je wil graag de beker winnen en je wil Europees overwinteren. Daar heb je een goeie coach voor. Hein Vanhaezebrouck heeft al bewezen dat hij met een nieuwe ploeg redelijk snel rendement kan halen. Dat zal de uitdaging zijn."

  Er werd de jongste weken druk gespeculeerd over de toekomst van Vanhaezebrouck. "Op een bepaald moment wordt zoiets lachwekkend. Onze samenwerking loopt heel goed. Ik heb er 100 procent vertrouwen in. Er is nooit twijfel geweest aan de verdere samenwerking met Hein."

  "Midden februari heb ik tegen Coucke gezegd: ik hoop dat jij niet de eerste voorzitter van Anderlecht bent die in 50 jaar geen Europees voetbal haalt. Die vrees was er echt bij mij. Hein heeft er wellicht het maximum uitgehaald."

  "Er hoort een nieuwe wind op alle gebieden te waaien"

  Dat Anderlecht volgend seizoen in een nieuw jasje zal zitten, is het understatement van de dag. Minstens 10 nieuwe spelers zouden op komst zijn. "Ik denk dat we er niet zullen geraken met 10", werpt Luc Devroe op.

  "Het is het einde van een cyclus. Het is tijd voor vernieuwing. Er hoort een nieuwe wind op alle gebieden te waaien en het is de bedoeling om daar aan te werken."

  Anderlecht trok vandaag Milic, Musona en Adzic aan. Een echte grote naam zit niet in dat trosje. "Anderlecht is nooit slecht gevaren bij het rekruteren bij Belgische clubs. We kennen de kwaliteiten van die twee spelers. Ze hebben op een zeker niveau al iets bewezen."

  "En grote namen? Er zijn in het verleden namen gehaald die maar vier wedstrijden gespeeld hebben. Kijk naar Rolando: hij speelde de finale van de Europa League, maar heeft hier geen deuk in een pakje boter gestampt. Je moet daar mee opletten."

  Luc Devroe over...

  • Lazar Markovic (gehuurd van Liverpool): "Hij is een goeie speler, maar heeft nooit drie wedstrijden in één week gespeeld. Om nu voor hem 4 miljoen te betalen en dan nog 2 miljoen euro loon..."
  • Adrien Trebel: "We hebben hem een voorstel gedaan en ik heb goeie hoop dat hij blijft. Het is aan ons om te bewijzen dat we een competitief elftal op de been willen brengen, zodat dat hem mee over de streep kan trekken."
  • Lukasz Teodorczyk: "Je zit met enkele twijfelgevallen en Teo is daar één van. Gaat hij mee naar het WK en wat gebeurt daar? Cijfermatig kun je weinig zeggen, maar je mag niet alleen op Teo bouwen. Er moet versterking bij voorin. Als Teo bij het hervatten van de trainingen niet weg is, moet hij de concurrentie aangaan. Kijk ook naar de topschuttersstand: Harbaoui is topscorer, Thelin is derde. Dan had je misschien beter een van die twee gehouden."
  • vroeg klaar zijn met het huiswerk: "Als je een volledig elftal moet bouwen, is het voor de coach belangrijk om zoveel mogelijk spelers te hebben vanaf de eerste dag."