• home
 • video
 • pas verschenen

  De gelukkigste Giro-renner? Fonzi zorgt voor Happy Days in het peloton

  Giuseppe Fonzi.

  0 / 0
  Herinnert u zich nog Fonzie uit de populaire tv-serie Happy Days? Maak hieronder kennis met zijn dubbelganger in de Giro: rode lantaarn Giuseppe Fonzi (26). "Voordat we 's morgens naar school gingen, keken we altijd naar Happy Days", vertelt Fonzi aan Renaat Schotte.

  Maak kennis met Giuseppe Fonzi

  Fonzi: "Ik imiteer Fonzie en zijn glimlach"

  Als we het klassement in de Giro op zijn kop zetten, staat Giuseppe Fonzi onbedreigd aan de leiding in de Ronde van Italië. De renner van Wilier draagt al 2 weken de rode lantaarn, maar verliest zijn glimlach niet.

   

  "Dat kan ook moeilijk anders, want ik ben de "Fonzie" van het Giro-peloton", lacht de Italiaanse renner. "Voordat we ’s morgens naar school gingen, keken we altijd met de hele familie naar Happy Days."

   

  "En nu probeer ik die Fonzie te zijn, met dezelfde glimlach", zegt Fonzi, die kan rekenen op een grote supportersschare. Als hij het startpodium betreedt in de Giro, weerklinkt het deuntje van Happy Days.

  "Op de slotdag lederen Fonzie-jas dragen in Rome"

  "Ik heb met mijn vriendin overlegd om een jukebox te kopen. Wanneer ik thuis ben, kan ik er dan op kloppen en kan de muziek van Happy Days beginnen te spelen", zegt Fonzi met een brede glimlach.

   

  "Waar mijn lederen Fonzie-jas hangt? In de kast, mijn vriendin heeft ze daar opgeborgen. Als alles goed verloopt, zal ik ze dragen op de slotdag in Rome."

   

  Vorig seizoen sloot Fonzi de Giro al af als allerlaatste. Als alles goed verloopt, herhaalt hij dat kunstje. "Dat is mijn grote doel", zegt Fonzi, die al meer dan 4 uur achterstand telt op roze trui Simon Yates.