• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke wil financieel gezond Anderlecht: "15 miljoen euro goedkoper werken"

  "We moeten alle budgetten herbekijken, zoals de scouting."

  0 / 0
  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn plannen voor de club. Vooral de financiële situatie zal in de toekomst beter in de gaten gehouden worden. "Nu is er elk jaar een structureel verlies, dat is niet gezond." Daarnaast had de voorzitter veel aandacht voor de supportersbeleving en vertelde hij over zijn sportieve ambities.

  "Om financieel gezond te worden, moeten we alle budgetten herbekijken"

  Marc Coucke begon zijn persconferentie met een uitleg over de financiële situatie van de club. "Anderlecht heeft het voorbije seizoen een operationeel verlies van tien miljoen euro geleden", zei de voorzitter. "Dat is te veel. Zeker in een seizoen met Champions League-voetbal."

  "Door uitgaande transfers kan dat resultaat nog naar een positief cijfer getrokken worden, maar zo'n structureel verlies is ongezond en we moeten dat vermijden. Het doel voor volgend seizoen is een operationele break-even."

  "Champions League-inkomsten of transfers moeten dienen om te investeren in onze sportieve doelen en in de infrastructuur, niet om een financiële put te dempen. Om dit te bereiken zullen alle budgetten herbekeken moeten worden. We moeten op jaarbasis zo'n 15 miljoen euro goedkoper werken."

  "Een voorbeeld is de scouting. Die vind ik heel belangrijk, maar op dit moment is die ook erg duur. En dat terwijl de meeste spelers niet eens via de scouting komen. Onze club heeft een enorme traditie, maar de wereld verandert en wij moeten volgen."

  Wat kondigde Marc Coucke nog aan?

  • Vier transfers: Antonio Milic (KVO), Knowledge Musona (KVO), Luka Adzic (Rode Ster) en Kenny Saief wordt definitief overgenomen van AA Gent.
  • Er zijn voorstellen gedaan aan Trebel en Saelemaekers.
  • Doel is meedoen op drie fronten: "We willen Europees overwinteren, we willen meedoen in de Croky Cup en wij zouden graag tot het einde meedoen voor de titel. We willen het spannender maken dan dit jaar.”
  • De vrouwenploeg blijft bestaan en krijgt een budget van ongeveer 0,5 miljoen euro.
  • Er komen 1.000 extra plaatsen bij in het sfeervak: "Zo kunnen we nieuwe mensen naar het stadion lokken. De prijs van de abonnementen blijft ongewijzigd."
  • Er komt een fanzone buiten het stadion met onder andere wifi en foodtrucks. De spelersbus zal er voor elke match doorrijden.
  • De eretribune wordt uitgebreid: "Mensen die in het vak E3 of E4 zaten, kunnen hun abonnement niet verlengen. Zij krijgen wel de eerste keuze om de vrijgekomen plaatsen op te vullen."
  • Eerste oefenmatch van nieuw en verbeterd Anderlecht is op 22 juni in en tegen RWDM.
  • De Constant Vanden Stock-foundation blijft bestaan

  Herbekijk de volledige persconferentie