• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: James effent pad met 44 punten: naar een 8e finale op een rij?

  LeBron James verbetert een play-offrecord van Kareem Abdul-Jabbar uit 1989.

  Niemand kent beter de weg naar de NBA-finale dan LeBron James. De Cleveland-ster zit aan 7 op een rij en wil naar zijn 8e: hij bracht eigenhandig met 44 punten de stand in de finale in het Oosten tegen Boston in evenwicht: 111-102 en 2-2. En verbeterde onderweg het play-offrecord van Kareem Abdul-Jabbar.

  Cleveland probeert nog maar het 20e team (op 300) te worden dat een 2-0-achterstand in de serie kan overleven. James slaagde daar al 2 keer in en jaagt een 3e keer na.

   

  Met 44 punten kwam King James voor de 25e keer tot meer dan 40 punten in een play-offwedstrijd. In 2018 was het al zijn 6e keer, waarmee hij Allen Iverson evenaarde in zijn topjaar 2001. Michael Jordan zit aan 7 in 1989, dé recordhouder is Jerry West in 1965. Maar James heeft mogelijk nog 10 play-offwedstrijden om beter te doen.

  Bekijk de hoogtepunten van LeBron James in Game 4 tegen Boston:

  44 punten, 3 assists, 5 rebounds en 2 steals, het rapport van LeBron James gisteravond.

  James pakt record van Abdul-Jabbar uit 1989

  Het record dat hij wél al binnen heeft, is dat van meeste gemaakte veldgoals in de play-offs. Toen hij zijn 19e en 20e punt maakte met een jumpshot in het 2e quarter, ging James de legendarische Kareem Abdul-Jabbar voorbij. Die had 2.356 veldgoals gemaakt in de nacompetitie, een record dat stond sinds zijn pensioen in 1989. Michael Jordan is 3e op de lijst aller tijden met 2.188.

   

  "Telkens als mijn naam valt met die van de groten, voel ik me heel nederig", reageerde James bescheiden. In de 14 play-offmatchen die hij dit seizoen al speelde zit hij aan een gemiddelde van 32.9 punten.

   

  Woensdag is de volgende wedstrijd, in Boston, waar de thuisploeg op een onoverwinnelijke 9-0 staat in deze play-offs. James wil daar iets aan doen: "De sfeer zal geweldig zijn in die vijandige omgeving. Als je geen groen bloed hebt, houden ze niet van jou. We zullen er alleen staan en een bunkermentaliteit nodig hebben."

  LeBron James doet zijn job:

  NBA: Finale in het Oosten
  BostonCleveland2-2
  BostonCleveland108-83
  BostonCleveland107-94
  ClevelandBoston116-86
  ClevelandBoston111-102
  BostonCleveland23 mei
  ClevelandBoston 25 mei
  BostonCleveland27 mei