• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweevoudig olympiër Michael Bultheel hangt spikes aan de haak

  Michael Bultheel (l) in actie op de Spelen van Rio.

  De 31-jarige hordeloper Michael Bultheel stopt met topsport. Hij concentreert zich op zijn carrière als arts. Bultheel nam twee keer deel aan de Olympische Spelen.

  "Ik mountainbike nu"

  Michael Bultheel combineerde zijn atletiekcarrière met zijn doktersloopbaan. "Die combinatie werd een beetje zwaar. Ondertussen heb ik andere sporten ondekt die mij meer voldoening bezorgen, zoals mountainbiken", zegt de specialist van de 400 meter horden.

   

  Op de Spelen van Londen in 2012 werd hij knap elfde in de halve finales. Door blessures van anderen moest hij enkele dagen later ook de finale van de 4x400 meter lopen, waarin hij met de Belgian Tornados vijfde werd. Op de Spelen in Rio geraakte Bultheel opnieuw in de halve finales. Daar werd hij 18e.

   

  Op het BK in 2015 zette Bultheel zijn snelste chrono neer. Die 49"04 brengt hem op de tweede plaats op de Belgische ranking aller tijden.

   

  Afsluiten deed Bultheel zijn carrière vorige week op de interclubcompetitie in Kortrijk. Hij liep er de 400 meter horden in 55"89 en kwam er ook op de 4x400 meter uit.