• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Radja is toch Messi niet? Je moet de keuze van de coach respecteren"

  0 / 0
  In Extra Time ging het maandagavond uiteraard uitgebreid over de niet-selectie van Radja Nainggolan. Wesley Sonck en Peter Vandenbempt vinden de heisa lichtelijk overdreven. "De proportie die dit aangenomen heeft, is niet meer normaal." Franky Van der Elst vindt het dan weer sterk dat bondscoach Roberto Martinez de beslissing heeft durven te nemen.

  "Er wordt een sfeertje gecreëerd rond de nationale ploeg"

  Sinds zondagavond uitlekte dat Radja Nainggolan een kruis moet maken over het WK is er al heel wat inkt over de zaak gevloeid. Ook het panel van Extra Time gaf zijn mening over de keuze van de bondscoach. Na heel wat gedebatteerd te hebben, moest er Wesley Sonck iets van het hart.

  "We moeten de mening van de coach toch gewoon respecteren? Als Radja niet geselecteerd wordt, dan is het zo. Misschien zijn wij het daar niet mee eens en misschien geloven sommigen de uitleg van de bondscoach niet, maar dat maakt niets uit", zei Sonck.

  "Als je vijf weken op een toernooi zit en je mag niet spelen, ook al vind je dat je het wel verdient, dan kan dat lastig worden. Ik heb het in 2002 ook meegemaakt."

  "We zijn hier toch niet bezig over Lionel Messi? Nainggolan gaat voor ons toch niet het verschil maken. Er wordt nu opnieuw zo'n sfeertje gecreëerd rond de ploeg."

  Sonck kreeg steun van Peter Vandenbempt. "Het is er een beetje over. Het gaat maar over één man. Het is normaal dat er commotie is, maar de proportie die dit gekregen heeft, dat vind ik niet normaal eerlijk gezegd. Ik heb nog geen enkele vraag gekregen over Benteke of Januzaj bijvoorbeeld."

  "Dit getuigt van een grote persoonlijkheid bij de bondscoach"

  Franky Van der Elst zou Radja Nainggolan wel meegenomen hebben naar het WK, maar had toch lovende woorden voor Martinez. "Ik heb heel veel respect voor zijn keuze. Hij doet dit tegen alles en iedereen in. 90 procent van de voetballiefhebbers in België wilde Nainggolan erbij, maar hij zag het niet en hij zei "neen"."

  "Ik vind dat sterk. Dat getuigt van een grote persoonlijkheid. Hij wist heel goed dat dit voor een storm zou zorgen. Er zijn er veel die het niet gedurfd hadden."

  "Hij heeft zichzelf in elk geval flink onder druk gezet door principieel zijn idee te volgen", vulde Vandenbempt aan. "Ga maar eens kijken volgende week tegen Portugal. Je kunt nu al voorspellen dat het publiek zal reageren. Dit is precies wat hij niet wilde, die commotie rond de nationale ploeg. Wees maar zeker dat hij de voorbije weken die afweging heeft gemaakt. Het zou makkelijker geweest zijn om Nainggolan wel mee te nemen."

  De discussie over Radja Nainggolan: