• home
 • video
 • pas verschenen

  Renaat Schotte verkent Giro-tijdrit met Campenaerts: "Perfect parcours"

  Renaat Schotte in het zog van Victor Campenaerts.

  0 / 0

  Renaat Schotte in het zog van Victor Campenaerts.

  Victor Campenaerts doet vandaag een gooi naar een ritzege in de Ronde van Italië. In de tijdrit van 34 kilometer tussen Trento en Rovereto heeft onze landgenoot maar één doel voor ogen: winnen. "Dat was mijn ambitie en dat is niet veranderd", zegt Campenaerts.

  "Het is een beetje zoals ik verwacht had", vertelde Victor Campenaerts gisteren aan Renaat Schotte na de verkenning. "Het is heel snel in het begin, maar op het einde zal het wel pieken. Dat ligt me zeker wel."

   

  "Die snelle stukken zijn in het voordeel van Tom Dumoulin, zo'n knikje ligt Jos van Emden dan weer. Wat dan in mijn voordeel is? De combinatie. Het is een perfect parcours."

   

  "Ik kan goed constant mijn ritme aanhouden, ook al zit er een steil stuk in. Ik ben blij met die omschakeling. Ik weet dat Van Emden dat niet zo leuk vindt."

   

  "José De Cauwer zegt altijd: het doet veel pijn als je van de grote naar de kleine plateau moet schakelen. Eerlijk: ik voel geen verschil. 400 watt is 400 watt."

   

  "Of het geloof na de verkenning dan nog groter is geworden? Welke ambitie kan er groter zijn dan winnen? Dat was mijn ambitie en dat is niet veranderd."

  VIDEO: Renaat Schotte kruipt in het wiel van Victor Campenaerts