• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Ik zou maar enkele minuten spelen. Geen probleem"

  "Ik ga niet nog eens voor een eindronde strijden", zucht Radja Nainggolan.

  0 / 0
  Radja Nainggolan begrijpt nog altijd niet waarom hij niet mee naar het WK gaat. "Ik verdiende een selectie, maar er is een andere keuze gemaakt", vertelt de populaire middenvelder in een gesprek met Radio 1 en Studio Brussel. "Ik zal wel de grootste supporter zijn, want ik gun het de spelers, vooral de spelers."

  "Een van de moeilijkste momenten"

  Zondagavond raakte bekend dat Radja Nainggolan de WK-selectie niet zou halen. "Ik voel me wel oké", reageert de 30-jarige ex-international anderhalve dag later bij Studio Brussel.

   

  "Ik ben altijd correct geweest. Ik weet dat ik er alles voor heb gedaan. Dat ik daar niet voor beloond word, heb je niet in eigen handen."

   

  De ontgoocheling is groot bij de middenvelder. Nainggolan: "Dit moet een van de moeilijkste momenten in mijn carrière zijn. Ik heb altijd gedroomd van een WK. En ik had er al een gemist."

   

  "Als je naar mijn prestaties kijkt, verdiende ik een plaats in de WK-selectie, maar er is een andere keuze gemaakt. Dan kan je niet veel doen."

  "Reacties doen deugd"

  Na het slechte nieuws voor Radja Nainggolan is zijn smartphone ontploft. "Ik heb mijn pagina's (op de sociale media, red.) niet meer geopend. Ik kan niet meer scrollen", vertelt hij.

   

  "Het is aangenaam om zulke dingen te lezen en te horen, maar misschien is dat allemaal niet nodig. Er is nu eenmaal een keuze gemaakt", herhaalt Nainggolan.

  "Het doet alleszins deugd. Dat betekent dat ik veel respect heb afgedwongen."

  "Ik gun vooral de spelers het beste"

  Andere Rode Duivels zoals Toby Alderweireld leven mee met Radja Nainggolan. "Dat wil zeggen dat ik nooit een probleem heb gehad binnen de groep. Ik heb veel spelers gehoord. Dat doet deugd", vertelt de speler van AS Roma.

   

  "Natuurlijk moeten ze in een goede schuif blijven liggen bij de coach. Het is normaal dat ze niet meer kunnen zeggen dan: "We moeten de keuze van de trainer respecteren". Elke speler moet jaknikken."

   

  "Ik ga zeker niet naar Rusland, maar ik zal wel de grootste supporter zijn. We hebben een geweldige ploeg. Ik verdien het om erbij te zijn, maar ik gun de spelers wel het beste. Als ze winnen, ben ik dubbel zo blij. Ik gun het vooral de spelers."

  "Ik zou er voor de groep geweest zijn"

  Radja Nainggolan kreeg vorig weekend de bondscoach op bezoek in Italië. "Hij heeft laten zien dat hij een man is. Dat apprecieer ik wel", reageert de speler. "Zo ben ik ook. Als ik een probleem heb, spreek ik de persoon rechtstreeks aan."

  "Met de reden voor mijn niet-selectie kan ik niet tevreden zijn. We hebben over de tactiek gesproken. Hij zei me dat ik in Rome een belangrijke rol heb, dat de spelers daar voor mij spelen. "Als bondscoach had hij daar de tijd niet voor", zei hij."

   

  "En omdat hij bij de nationale ploeg ongeveer twee jaar een systeem hanteert, zou het moeilijk zijn voor mij om een basisplaats af te dwingen."

   

  "Hij zei ook dat ik een topspeler ben en dat ik niet tevreden kan zijn met enkele speelminuten. "Dat maakt niets uit voor mij", heb ik hem geantwoord. Ik wil er vooral bij zijn op het WK. Ik heb al vaak op de bank gezeten bij de nationale ploeg. En ik vind niet dat ik verkeerd gereageerd heb."

  "Hij had zijn beslissing al genomen"

  "Ik sta bij elk team ten volle ter beschikking van de ploeg en de trainer", gaat Radja Nainggolan voort. "Ik heb nooit naar een bepaalde positie verlangd. Belangrijker is dat ik mijn steentje kan bijdragen."

   

  "Hij (de bondscoach, red.) zei dat hij 's ochtends zou beslissen, maar die beslissing had hij al lang genomen, denk ik. Dat had ik snel begrepen."

   

  Nainggolan zou ook als invaller mee naar Rusland getrokken zijn. "Natuurlijk, dan zou ik er voor de groep geweest zijn. Ik ben iemand die plezier maakt. In Rome, in Cagliari... overal koesteren ze goede herinneringen."

  "Ik ga niet nog eens voor een eindronde strijden"

  Na de flinke tegenvaller zette Radja Nainggolan prompt een punt achter zijn interlandcarrière. "Ja, voor mij is het genoeg geweest", bevestigt de 30-jarige voetballer. "Zelfs als er een andere bondscoach komt."

   

  "Ik heb dat in eerste instantie uit woede beslist, maar ik blijf er wel achter staan. Ik ga niet nog eens voor een eindronde strijden. Ik ben er nu 30. Als de coach voor jongeren kiest, moet hij daar maar mee doorgaan ook."

   

  "Nadat ik het WK in Brazilië gemist had, heb ik moeten knokken om weer in de ploeg te geraken. Ik heb het tot basisspeler op het EK geschopt, tot er een andere trainer kwam. Toen begon het opnieuw."

  "Een dag Werchter. Geen probleem"

  En dus kan Radja Nainggolan begin juli eens naar Rock Werchter, op uitnodiging van Studio Brussel. "Dan begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarschijnlijk al, maar een dag is voor mij geen probleem", laat Nainggolan weten aan de festivalzender.