• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB na Nainggolan-hetze: "Meer dan ooit onze twaalfde man nodig"

  De KBVB voelde zich genoodzaakt om in te grijpen.

  De storm rond de niet-selectie van Radja Nainggolan gaat niet liggen. De Belgische Voetbalbond (KBVB) grijpt in met een persbericht. "De Rode Duivels hebben de steun van alle fans nodig."

  De voorbereiding van de Rode Duivels op het WK in Rusland is begonnen, maar voorlopig gaat nog alle aandacht naar Radja Nainggolan. De KBVB bevestigt nog eens zijn vertrouwen in de bondscoach.

   

  "De preselectie van bondscoach Roberto Martinez werd niet door iedereen op applaus onthaald", schrijft de Voetbalbond. "Als KBVB hebben we hier begrip voor. Het is het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn en zich betrokken voelen bij hun team."

   

  "Tegelijk hebben we afgelopen week het contract van onze bondscoach verlengd. Dat hebben we gedaan omdat we hem de juiste persoon vinden om de Rode Duivels te leiden."

   

  "Dat wil zeggen dat hij de strategische en tactische keuzes maakt qua begeleiding, training en vanzelfsprekend ook selectie van het elftal voor interlands. We rekenen dan ook op zowel de technische staf als de Rode Duivels om in Rusland te gaan voor het allerhoogste."

  KBVB: "Rode Duivels hebben steun van alle fans nodig"

  De KBVB hoopt dat de oefenduels tegen Portugal, Egypte en Costa Rica sereen kunnen verlopen en vraagt daarom de steun van de supporters.

   

  "Meer dan ooit roepen we onze twaalfde man op om zich als één blok achter de Rode Duivels te scharen. Zowel spelers als technische staf zijn bijzonder gemotiveerd om van dit WK een groot succes te maken."

   

  "Toch kunnen zij dit alleen maar realiseren met de steun van alle fans. Alleen op die manier kunnen we onze gemeenschappelijke ambitie waarmaken: een uitstekend WK spelen in Rusland."

  Tweet: