• home
 • video
 • pas verschenen

  Harry Kane draagt aanvoerdersband tegen Rode Duivels: "Heel trots"

  Kane droeg af en toe al eens de band in de voorbije interlands.

  De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft Tottenham-spits Harry Kane gekozen als zijn aanvoerder op het WK in Rusland. Engeland zit er in de groep met België, Panama en Tunesië.

  Southgate maakte zijn keuze bekend op de officiële Twitter-pagina van de Engelse nationale ploeg. "Harry heeft buitengewone persoonlijke kwaliteiten", licht Southgate toe. "Hij is een echte prof en een van de belangrijkste zaken van een kapitein is dat je elke dag opnieuw de toon aangeeft."

   

  "Het is geweldig voor het team om een aanvoerder te hebben die over een langere periode getoond heeft dat hij bij de besten van de wereld hoort."

  Wayne Rooney was de laatste vaste aanvoerder, van 2014 tot 2017. Sindsdien droegen onder meer naast Kane ook Cahill, Hart, Henderson en Dier de Engelse band.

  Kane scoorde 12 keer in 23 interlands

  De 24-jarige Kane maakte zijn Engeland-debuut in maart 2015 in een EK-kwalificatiematch voor Euro 2016 tegen Litouwen. Hij zit nu aan 23 caps en 12 goals. Bij Tottenham vond hij de afgelopen jaargang 41 keer de weg naar het doel.

   

  De aanvaller is "heel trots": "Dit betekent enorm veel voor mij. Ik wil mijn familie, vrienden en fans heel hard bedanken voor alle steun door dik en dun. Voor Engeland spelen is een droom als jongere, aanvoerder zijn is dat beetje extra. Het wordt speciaal."

   

  Engeland speelt op het WK in Rusland zijn derde groepsmatch tegen de Rode Duivels (28/6). Openen doet Engeland tegen Tunesië (18/6), gevolgd door Panama (24/6).

   

  Tweet Engeland: