• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Hoste rekent op zeer open strijd in Baloise Belgium Tour

  Dit jaar start de Baloise Belgium Tour in Buggenhout en eindigt in Tongeren.

  De 88e jaargang van de Baloise Belgium Tour is vergelijkbaar met vorige edities. Er zijn niet alleen enkele etappes voor sprinters, maar ook een rit voor klimmers en een individuele tijdrit. Koersdirecteur Frank Hoste denkt dat het een heuse strijd wordt voor de eindzege.

  Frank Hoste is de nieuwe koersdirecteur van de Baloise Belgium Tour. De ex-groene trui van de Tour de France in 1984 geeft tekst en uitleg waarom de organisatie bij hem terechtkwam. "Door omstandigheden kon Rob Discart die taak niet op zich nemen en daardoor kwam men bij mij terecht."

   

  Het is niet de eerste keer dat Hoste een wielerwedstrijd in goede banen moet leiden. "Ik verdiende mijn sporen onder meer al in Gent-Wevelgem waar ik ook koersdirecteur ben. Bovendien ben ik ook regulator in onder andere de Ronde van Vlaanderen. Ik ken dus het klappen van de zweep."

  Frank Hoste: "Dit wordt een onvoorspelbare rittenkoers"

  De Baloise Belgium start dit jaar in Buggenhout en eindigt in Tongeren. Volgens Hoste zal het een secondenspel worden voor de eindlaureaat bekend wordt. "Dit wordt een zeer onvoorspelbare rittenkoers. De bonificatiesprinten onderweg zullen weer heel bepalend zijn voor het eindklassement."

   

  "De eerste twee ritten zullen waarschijnlijk iets voor de sprinters zijn. De individuele tijdrit gaat over tien kilometer. Daar kunnen mannen in vorm al kleine verschillen maken op hun concurrenten. Toch kunnen de sprinters over die afstand eventueel de schade nog beperken."

   

  Een 'koninginnenrit' mag natuurlijk ook niet ontbreken. Die vindt plaats in Wanze met de beklimming van de Muur van Hoei. Maar volgens Hoste kan het verschil ook in de laatste rit gemaakt worden. "In Tongeren kan misschien nog een scheve situatie rechtgezet worden. De wind kan daar in de open vlaktes immers een bepalende rol spelen. Ik reken alvast op een zeer open strijd."