• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Tijd goedmaken? Heb je Yates al bezig gezien bergop?"

  Dumoulin: "Ik had geen superdag, het kan niet altijd feest zijn."

  0 / 0

  Dumoulin: "Ik had geen superdag, het kan niet altijd feest zijn."

  Tom Dumoulin maakt zich geen illusies: een tweede eindzege in de Giro wordt heel moeilijk. "Ik ga blijven vechten, maar Yates pakt waarschijnlijk zijn eerste roze trui."

  Als Tom Dumoulin nog droomde van de roze trui, moest hij heel dicht komen in de tijdrit. De Nederlander kon wel 1'15" afpeuzelen van de voorsprong van leider Simon Yates, maar de kloof bedraagt nog steeds 56".

   

  "Het was niet gemakkelijk om een groot verschil te maken in de tijdrit", vertelt Dumoulin. "Het is een grote ontgoocheling dat ik naast de ritoverwinning grijp, maar er waren er twee beter. Ik ben tevreden, maar het kan niet altijd feest zijn."

  Dumoulin: "Yates rijdt relatief gezien een betere tijdrit dan ik"

  Simon Yates, in de vorm van zijn leven, kon de schade beperken met een tijdrit van 41'37". "Yates staat er gewoon supergoed voor", zei Dumoulin. "Hij rijdt relatief gezien een betere tijdrit dan ik. Zijn vorm is op dit moment supergoed. Er moeten wonderen gebeuren als ik die achterstand nog wil goedmaken."

   

  Misschien kan je op de drie aankomsten bergop nog iets doen, wou Renaat Schotte weten? "Heb je de afgelopen weken gezien?", aldus Dumoulin. "Volgens mij liggen de aankomsten bergop Yates nog een tikkeltje beter dan mij. Ik leg me erbij neer dat ik niet elk jaar een grote ronde kan winnen."

  Yates: "Nu bergen, dat is mijn territorium"

  Simon Yates vertrekt morgen dus voor de twaalfde rit op rij met de roze trui om zijn schouders. "Tijdrijden is nooit mijn sterkte geweest, maar ik heb alles gegeven", zei de Brit. "Ik ging kapot in de finale en eerlijk gezegd dacht ik dat ik twee minuten zou verliezen vandaag."

   

  "56 seconden voorsprong? Liever dat dan een achterstand. Het is nooit voorbij tot het voorbij is. Dumoulin zal blijven vechten tot Rome. Hopelijk heb ik nu geen pech."

  "Er komen niet drie bergritten aan en dat is mijn territorium. Ik kijk ernaar uit."

  Tweet: