• home
 • video
 • pas verschenen

  Club gesticht door Barça-fans voor het eerst naar Primera Division

  Huesca werd in 1910 gesticht door fans van Barcelona, vandaar dezelfde kleuren.

  SD Huesca speelt volgend seizoen voor het eerst in zijn geschiedenis in de Spaanse eerste klasse. Na de 0-2-zege gisteravond op Lugo kan het niet meer uit de top 2 van 2e klasse vallen. De club werd in 1910 gesticht door supporters van Barcelona, Huesca speelt dan ook in dezelfde kleuren als zijn grote voorbeeld.

  Met nog 2 speeldagen voor de boeg is Huesca - een ploeg uit Aragon in het noordoosten van Spanje - zeker van een plekje bij de eerste twee in de Segunda Division, goed voor een ticket voor eerste.

   

  De coach die het huzarenstukje verwezenlijkte, is Joan Francesc Ferrer Sicilia, alias Rubi. Het verhaal leest als een sprookje, want Huesca heeft het kleinste budget van alle 22 tweedeklassers. Vorig seizoen was het al dicht bij de promotie, maar liep het mis in de barrages.

   

  Volgend seizoen wordt het dus zeker feest in het Estadio El Alcoraz - al zal het maar voor 5.500 toeschouwers zijn - voor het duel tussen FC Barcelona, kampioen in 1e, en Huesca, wellicht kampioen in 2e.

  Gaat Vallecano mee op?

  Rayo Vallecano is momenteel 2e met 5 punten meer dan Gijon. Als het zo blijft, gaat Vallecano mee met Huesca op. De nummers 3 tot en met 6 spelen een barrage voor het 3e ticket voor de Primera Division.

   

  De drie tweedeklassers vervangen Deportivo La Coruna, Las Palmas en Malaga, die zich het voorbije seizoen niet konden redden in eerste. 

  Tweets over de historische promotie: